Parkeerwachters namen taxi naar hun werk

AMSTERDAM – Taxistandplaats bij het Centraal Station in Amsterdam. Taxiwethouder Hans Gerson nam dinsdag met het college van B&W een kijkje bij de taxistandplaats op het centraal station in Amsterdam. De taxichauffeurs die parkeren op de standplaats bij het Centraal Station in Amsterdam, jagen zelf hun klanten weg. Door zich niet aan de regels te […]

Parkeerwachters van Cition in Amsterdam hebben zich de afgelopen winter door taxi’s laten rondrijden. Tijdens besneeuwde dagen kwamen de kosten van het personenvervoer neer op gemiddeld 2000 euro per dag.

Voor dit bedrag gingen negen ploegen drie keer per dag warm en comfortabel van en naar wijken waar ze foutparkeerders op de bon slingerden. Omdat het te glad was, konden de brigades niet zoals gewoonlijk met hun scooters de weg op. Dat schrijft burgemeester Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad, meldt De Telegraaf.

Pauzes

Voor de pauzes werden de controleurs ook weer per taxi opgehaald. Het voorstel van D66 om ze een paar euro mee te geven om in een koffietentje te pauzeren wijst Cition van de hand. Omdat de controleurs vaak met agressie te maken krijgen in hun werk, is het van belang dat ze in alle rust kunnen pauzeren.

„Daarnaast draagt het niet bij aan een positieve beeldvorming van het parkeerbeheer en het imago van Cition wanneer geüniformeerde controleurs koffie zitten te drinken in een openbare gelegenheid.”

Vast budget

De kosten betaalde Cition uit haar vaste budget. Sinds de winter van 2010 op 2011 gebruikt het bedrijf taxibusjes, schrijft Cition in een brief aan wethouder Gehrels. Die heeft het schrijven gisteren pas naar de gemeenteraad gestuurd, ook al waren de antwoorden al binnen op 20 februari, binnen twee weken nadat de ophef ontstond.

Van der Laan houdt zich op de vlakte over de vraag van VVD en D66 of het inzetten van taxi’s geen geldverspilling is. „Dat is aan het bedrijf”, schrijft hij.

Aanbesteding

Cition stelt dat de inzet van taxi’s zorgvuldig doorgerekend is. „Het is de meest kostenefficiënte oplossing.” Cition zal binnen afzienbare tijd ophouden met bestaan, nu Amsterdam het parkeerbeheer openbaar wil aanbesteden. Het gemeentelijk bedrijf Cition mag niet meedoen met de aanbesteding.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Parkeerwachters namen taxi naar hun werk”

Peter.|24.05.12|14:12

Hi Hi wie naait wie.Wat een land.

johnjanos|25.05.12|11:29

Je hoort mij niet klagen als taxi chauffeur die hen gereden heeft…