taxistandplaats, Schiphol, drukte, taxi, taxichauffeur

Marechaussee opent jacht op taxironselaars Schiphol

De marechaussee op Schiphol heeft de jacht geopend op taxironselaars. Er worden undercoverteams ingezet om illegale taxi’s aan te pakken. De afgelopen week zijn zes verdachten gearresteerd, die taxiritjes aanboden aan passagiers in de aankomsthal.

De marechaussee is tot dit machtsmiddel gekomen omdat de problemen  tussen chauffeurs die wel een vergunning hebben en illegale chauffeurs oplopen. Veel van de verdachten zijn Marokkaanse mannen, die hun eigen auto gebruiken als taxi. Met ronselaars in de terminal lokken ze klanten, meldt De Telegraaf.

Taxioorlog

De illegale taxi’s op Schiphol is de luchthaven al maanden een door in het oog. In overleg met justitie, Schiphol en gemeente Haarlemmermeer is besloten tot een stevige aanpak. Aanleiding is volgens de marechaussee te toegenomen onveiligheid op de luchthaven. Ook zijn er al meldingen binnen gekomen van chauffeurs die elkaar te lijf gaan.

Heterdaad

De marechaussee zet één van haar zwaardere wapens in, namelijk de zogenoemde SDR-teams, in burger geklede undercoverteams getraind in het waarnemen van ongebruikelijke situaties en mogelijke verdachten.

“We hebben de laatste tijd veel signalen gekregen van ontevreden taxirijders, die klagen over oneerlijke concurrentie door de ronselaars. Vergunninghouders moeten aan uitgebreide eisen voldoen. We zien wel verdachten opereren, maar vaak maakten ze zich snel uit de voeten. We gaan nu echt voor heterdaadjes met onze undercoverteams”, aldus de marechaussee.

Auteur: Bart Pals

18 reacties op “Marechaussee opent jacht op taxironselaars Schiphol”

Gerrit|07.06.12|14:15

Zo hoort het overal tegaan, NIET alleen op SCHIPHOL.

Taxi Arnhem|08.06.12|17:56

juist precies wat Gerrit zegt!
Moet je binnekort maar es kijken bij de 4daagse in nijmegen hoeveel daar er zijn..BROODROOF!!

en pak gelijk die VOF constructies aan!

Api|13.06.12|02:07

Er zijn laatste tijd niet alleen Marokkaan maar ook Oosten Europeaan vaak Polen en turken zijn actief op Schiphol.
Discriminatie toegestaan volgens telegraaf. Maar snorders moeten hard aangepakt !

Ton|13.06.12|11:20

Niet alleen Schiphol bij ons in Rotterdam het zelfde probleem alleen blijft de overheid zwaar achter maar onder tussen wel de ondernemer belasten met allerlei papieren en examens
Het word tijd dat de heren ondernemers zelf eens wakker worden en de straat op gaan zoals vroeger.

Martin|14.06.12|11:33

Het is toch een taak van de overheid om daar op te controleren. Kan ILT niet hetzelfde doen zoals de Marechaussee het doet. In elke grote plaats zijn er snorders, die rustig hun gang kunnen gaan. Ben het helemaal met Gerrit eens. En het gaat niet alleen in de taxiwereld zo. Er zijn duizenden koeriersbedrijven in Nederland die zonder vergunning rijden en kunnen blijven rijden omdat daar niets aan gedaan wordt.

tineke|14.06.12|14:51

Niet alleen op schiphol en de grote steden is dit een probleem, maar ook buiten de steden zijn snorders erg actief. Wij zijn een onderneming op het platteland, geheel boven in noorden van het land, en als je dan op een nacht 7 a 8 snorders voorbij ziet komen, waar de politie en iwv niets aan doen, dan baal je behoorlijk.
Dus marechaussee hier is ook werk voor jullie.

Martin|14.06.12|14:59

Hoi Tineke, ik dacht dat het probleem voornamelijk in de grote steden speelde. Maar in deze tijd van recessie zijn er meerderen die gemakkelijk aan geld willen komen. En dan zijn zo’n zwarte ritjes natuurlijk welkom. Bij een ongeval, waarbij een snorder betrokken is, kan een verzekeringsmaatschappij – gelet op de voorwaarden – nogal eens moeilijk doen met het uitbetalen van de schade. Dus overheid, doe waarvoor je in het leven bent geroepen en controleer waar nodig.

tineke|14.06.12|16:08

Hoi, Martin, dit geldt niet alleen opdat iedereen momenteel geld wil bij verdienen, wij kampen al jaren met dit probleem. Politie weet ervan, doch doet er niets aan. En inderdaad bij een ongeval zal de verzekeringsmaatschappij wel moeilijk doen. Het moet dan wel bewezen zijn, dat ze snorren.

Martin|14.06.12|16:34

Hoi Tineke, als het goed is zitten er volksvertegenwoordigers in de 2e kamer (vertegenwoordigers van ons die gemakkelijk aan hun geld komen). Daar zitten ongetwijfeld mensen bij die een klein beetje het volk vertegenwoordigen. Leg het probleem daar neer. Charlie Aptroot heeft in zijn portefeuille onder andere taxi. Dat moet hij dan ook maar waar maken.

ali de snorder|14.06.12|18:12

hey gasten luister eens,ik mot tog ook wat verdienen of mot ik weer omatjes beroven,ali mot ook eten hoor,dus maak je niet druk ali hept aan 100 eurotjes per dag genoeg.

Martin|15.06.12|08:06

Als er duizend van die Ali’s zijn scheelt dat de reguliere taxibedrijven zo’n € 100.000 per dag.

Kemal|16.06.12|21:48

Laat ze ook de snorders in Amsterdam + Z.O. aanpakken. Ik wist niet wat me overkwam toen ik een tijdje geleden aan de andere kant van station Duivendrecht stond ! Daar stond een snorder standplaats met allemaal negers met een VW Polo of Golf. De klanten stapten in bij de snorders terwijl ik daar netjes als taxichauffeur mn brood moet verdienen. Alsof het de gewoonste zaak vd wereld is !!! Ik hoor ook regelmatig vd klanten dat ze heel veel lastig gevallen worden door snorders op LPL en Rpl.

Peter 84|17.06.12|15:06

@Martin De taxiwet 2000 is mislukt, daar is ieder het over eens.(Vrijgeven taximarkt,wachttijd uit meter , Kiwa, Boordcomputer, snorders, aanbesteden ,veel te hoge onkosten en onzinnige regels voor taxibedrijven, enz) Dit is te danken aan VVD ministers/ staatssecretarissen. Aptroot,VVD gaat partijgenoten niet afvallen.Snorders kunnen gebruik maken van I phone apps.Kan geen Marechaussee tegen op.

Martin|17.06.12|20:21

Hoi Peter. Je hebt helemaal gelijk. Maar Charlie Aptroot was toch diegene die gezegd heeft toen in Amsterdam een blinde met zijn blindegeleidehond geweigerd werd: “We gaan de vergunning intrekken.”Ik dacht een vent met ballen te horen, maar inmiddels is er nog geen enkele vergunning ingetrokken en dat zal ook wel niet gebeuren.

Ruud|18.06.12|13:53

En hoe zit het met het afhalen van besteld vervoer op Schiphol, mijn inziens is de taximarkt “vrij” gegeven. Waarom moet ik dan betaald parkeren op Schiphol als afhaler? Is dat niet in strijd met het concurrentiebeding?

klaas|21.06.12|18:13

ZE ZIJJN WEL GOEDKOPER MANNEN

BECO TAXI ZOETERMEER|01.07.12|14:24

Mijn ervaring als startende ondernemer/mijn eerste rit schiphol eind april 2012.
Daklicht gestolen bedrading en antennes er afgerukt 400 € schade,waar was de Marechaussee.

khalid|06.07.12|01:24

Becon ..Waar de Marecaussee was…nou die staat klaar aan de overkant om je zonder pardon nog een bekeuring aan je broek te nieten…

Weet je waar ik me aan irriteer….is die kale man ( hij probeert zgn. taxi verkeer te regelen) in het weekend op leidseplein die zo lelijk schreeuwt/kijkt dat klanten eerder bang voor hem worden dan voor snorders.