politie, arrestatie

Taxichauffeur steelt van 23 bejaarden pinpas

Een 28-jarige taxichauffeur uit Rotterdam is vorige week aangehouden door de politie op verdenking van diefstal en oplichting van tenminste 23 bejaarden in Delft. De taxichauffeur wist hun pinpassen te ontfutselen en nam hiermee meerdere malen geld op.

De recherche startte recentelijk een onderzoek toen de politie meerdere aangiften kreeg van vooral oudere en bejaardepersonen, waarbij de frauduleuze werkwijze dezelfde was.

Behulpzaam

In vrijwel alle gevallen hadden de gedupeerden een taxi besteld. Vervolgens vervoerde de chauffeur de ouderen naar diverse uitstapjes, familiebezoek of om boodschappen te laten doen. Bij het instappen pakte de bestuurder – onder het mom van behulpzaamheid – hun tas.

Omwisselen

Het vermoeden bestaat dat de taxichauffeur in die korte tijd de tassen opende en de betaalpassen eruit haalde en omwisselde. Hierdoor hadden niet alle gedupeerden direct door dat hun pas weg was. Kort na het wegnemen van de pas, kregen de pashouders een telefoontje van iemand die zich voordeed als medewerker van de bank.

Deze persoon wist in veel gevallen de pincode van de gedupeerden te ontfutselen. Op deze wijze zijn grote bedragen buit gemaakt. Het onderzoek is nog in volle gang, de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Taxichauffeur steelt van 23 bejaarden pinpas”

Taxi Arnhem|08.06.12|17:53

mooi zo, nooit meer taxi laten rijden.

Fred|14.06.12|21:57

Schandalig, deze ”chauffeurs” moeten ze flink aanpakken en deze mogen nooit meer taxi-werk verrichten! Wat een laffe praktijken!

steftax|17.06.12|20:42

ach doe toch niet zo moeilijk , met gewoon taxi rijden wordt het moeilijk om nog je geld te verdienen,
en die oudjes !! je kan je geld toch niet meenemen (begrijp je toch wel ) dit is wat de overheid stimuleert om te doen , en doe jij het niet dan doet een ander het . dit is toch wat de overheid wil wat je zaait zul je oogsten …

robert|25.06.12|15:28

snap niet hoe die man het in zijn hoofd haalt om pinpassen van bejaarden te stelen
zulke mensen maken het mooie beroep van ons ten schande
ze moeten verplicht zijn taxipas af nemen en nooit meer terug geven