TAXI-E, elektrische taxi, Amsteram, Nissan Leaf

Nissan verzorgt 1 dag gratis elektrische taxi’s in Amsterdam

Voor een tweet met een 100 % elektrische taxi op pad: Nissan maakt het mogelijk op zaterdag 30 juni. Passagiers kunnen via Twitter een rit aanvragen door in een tweet hun eindbestemming aan te geven met daarbij de hashtag #3xvoordeliger. De taxiritten worden met een elektrische Nissan LEAF gereden vanaf het Centraal Station in Amsterdam. De hele dag zijn twaalf taxi’s beschikbaar.

Elektrisch rijden is eigenlijk lachwekkend voordelig. Gerekend met het stroomtarief in de daluren kost een kilometer rijden slechts 3,27 eurocent aan elektriciteit. Een compacte benzineauto zit al snel op het drievoudige. Het berekenen van de verschillen kan op de calculator die Nissan op de actiesite http://www.the-big-turn-on.nl/ heeft gezet in de rubriek ‘Waarom elektrisch’.

Centraal Station

Om de lage gebruikskosten van de LEAF te benadrukken heeft Nissan deze speciale taxi-actie georganiseerd. In de hal van het Amsterdamse Centraal Station is een Nissan LEAF-taxikiosk ingericht. Hier is op een groot beeldscherm te zien welke elektrische ritten zijn geselecteerd uit de aanvragen en de passagier hoeft niet te betalen voor de elektrische taxirit.

Bart van Thienen, Directeur Communicatie bij Nissan Nederland: “Een ritje naar Schiphol kost aan stroom minder dan een euro en voor nog geen drie euro rijdt een Nissan LEAF naar Rotterdam. Een gemiddelde benzineauto verstookt over diezelfde afstand ruim acht euro aan brandstof. Dat bedoelen we dus met 3xvoordeliger.’ Nissan voert al bijna honderd dagen campagne voor elektrisch rijden onder de naam The Big Turn On. Meer dan één miljoen mensen zijn al via de site omgeturnd.”

Tweets

Het Nissan taxi-team leest alle tweets met de hashtag #3xvoordeliger. De ritten die de Nissans LEAF maken, worden willekeurig uit de aanvragen gekozen om wachttijden te vermijden. De auto’s rijden van 10.00 tot 18.00 uur. Om zo veel mogelijk mensen met de elektrischte taxi te laten kennismaken, verzorgen de taxi’s vervoer in en rond Amsterdam.

De ritten worden verzorgd door Taxi-e, het Amsterdamse taxibedrijf dat uitsluitend met de 100 % elektrische Nissan LEAF rijdt. Voor de taxi-actie zijn de auto’s opnieuw bestickerd met natuurlijk de gunstige prijs van 3,27 cent per kilometer en de hashtag #3xvoordeliger.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Nissan verzorgt 1 dag gratis elektrische taxi’s in Amsterdam”

greengo|29.06.12|21:49

Nounou. In Eindhoven rijdt al een half jaar de GreenGo taxi, een hybride op LPG. Da`s zonder opladen een kostprijs aan brandstof van 3 cent. En een onbeperkte radius…..