taxibord, taxi, daklicht

Taxichauffeur overmeestert messentrekker die niet wil betalen

Een taxichauffeur uit Leiden heeft woensdagavond 8 augustus op de N207 een klant die hem bedreigde overmeesterd. De klant, een 33-jarige Alphenaar, belde de taxichauffeur voor een rit naar Warmond. De Alphenaar werd opgehaald en stapte achterin de taxi. De taxichauffeur was direct alert toen de Alphenaar begon te zweten en zich onrustig gedroeg. Op de N207 richting Leimuiden, ter hoogte van Rijnsaterwoude, bekende de Alphenaar dat hij geen geld bij zich had. Na een woordenwisseling hierover pakte de Alphenaar een mes.

Taxichauffeur

De taxichauffeur reageerde direct door de arm waarin de Alphenaar het mes had, vast te pakken. Terwijl de taxi doorrolde probeerde de chauffeur af te remmen en ondertussen het mes afhandig te maken.

De arm van de Alphenaar werd weggedrukt door het half openstaande raam waarna hij uiteindelijk het mes moest loslaten. De taxichauffeur zag daarna kans de auto te stoppen. 

Andere automobilisten die door het voorval ook langzamer moesten rijden schoten hierna de taxichauffeur te hulp. Een bestuurder had het mes weggehaald en anderen belden direct de politie.

Politie

De taxichauffeur stapte uit en zag dat de Alphenaar er vandoor wilde gaan. De taxichauffeur wist dit echter te voorkomen en hield de man onder controle tot de komst van de politie. De politie heeft de man aangehouden en doet verder onderzoek.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Taxichauffeur overmeestert messentrekker die niet wil betalen”

Yousi|10.08.12|11:03

Dat gebeurt vaker met die rotte klanten, en als je hun weigert op centrale station Amsterdam, krijg je rapport van bevinding van die handhaving omdat ze geen onderscheid maken tussen klanten die wel en niet willen betalen ( los van het feit kort of langer rit )