Volkswagen Jetta, snorder, zwarte taxi

Politie Brussel betrapt vijf snorders bij controle treinstation

De Belgische politie heeft bij een controle in de omgeving van treinstation Brussel Zuid vijf snorders betrapt. Ze beschikten over geen enkele vergunning. Klanten werden op straat of in hotels in de buurt geronseld. Hun voertuigen zijn in beslag genomen, meldt het Brusselse parket.

Vier van deze zwarte taxichauffeurs genoten een werkloosheidsuitkering. Drie van hen waren zogezegd in België werkloos, de vierde was in Frankrijk als werkloze ingeschreven.

Zwarte taxi

Die laatste was bovendien illegaal in België. Hij kreeg van de Dienst Vreemdelingenzaken het bevel om het grondgebied te verlaten en mag de eerste drie maanden niet terugkeren. De vijfde snorder was in de laatste drie dagen heel vaak op en neer naar Parijs was gereden. Hij had 70 tot 100 euro per traject verdiend.

Ten slotte stootte de politie bij de controleactie nog op een gps-toestel dat als gestolen was opgegeven. Dat werd in beslag genomen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Politie Brussel betrapt vijf snorders bij controle treinstation”

mustz|25.08.12|19:34

Goed bezig de politie daar in Belgie, Nederlandse agenten zijn druk bezig bekeuringen uit te delen.. Tja kwestie van prioriteiten stellen..