snellader, snellaadpaal, elektrische auto, taxi, GreenCab

Nieuw tariefsysteem Prestige GreenCab met vaste prijzen

Taxibedrijf Prestige GreenCab uit Nieuwegein start vanaf 1 september met een nieuw tariefsysteem voor groene taxi’s in Houten, Nieuwegein en IJsselstein. Binnen elk van deze plaatsen gaat de reiziger een vast laag tarief (€ 6) betalen voor ritten binnen de gemeente. Elke extra persoon in de taxi van en naar hetzelfde adres betaalt slechts € 1,50 voor de hele rit.

Met het nieuwe systeem wordt het combineren van ritten heel aantrekkelijk gemaakt. Hierdoor is Prestigetaxi het goedkoopste taxibedrijf in de regio.

Vast tarief

Vanuit IJsselstein en Houten geldt eveneens een vast tarief voor ritten van of naar het ziekenhuis. Daar betaalt de reiziger respectievelijk € 9 en € 12,50 per taxirit. Ook voor deze ritten geldt dat extra personen slechts € 1,50 per persoon betalen. Een reiziger vanuit Nieuwegein is dus voor slechts € 6 van of naar het St. Antonius ziekenhuis.

“Door de uitgelopen werkzaamheden is het St. Antonius ziekenhuis de komende weken niet per tram bereikbaar. Dat is de reden dat we deze pilot juist nu starten”, aldus Hennie van Doorn. Hij is sinds 1 juli directeur van Prestige taxicentrale.

Reizigers

“Zo slaan we twee vliegen in een klap. Wij zijn patiënten en bezoekers van het St. Antonius ziekenhuis van dienst en we testen gelijk of reizigers deze tariefvorm prettiger vinden”, zegt Van Doorn. Prestige GreenCab is het eerste taxibedrijf in Nederland dat op grote schaal elektrische taxi’s inzet.

Tarieftabel:                                                       1 reiziger           extra reizigers
Binnen gemeente Nieuwegein                                € 6,-                  € 1,50 per persoon
Binnen gemeente IJsselstein                                  € 6,-                  € 1,50 per persoon
Binnen gemeente Houten                                      € 6,-                  € 1,50 per persoon
Vanuit gemeente IJsselstein naar St. Antonius          € 9,-                  € 1,50 per persoon
Vanuit gemeente Houten naar St. Antonius              € 12,50              € 1,50 per persoon

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.