taxi, Centraal Station, CS, Amsterdam, vergunning, taxistandplaats

Amsterdam trekt rechtszaken tegen taxichauffeurs CS terug

Omdat de rechter onlangs heeft bepaald dat de regels voor een taxistandplaats niet gelden voor de weg ernaast, trekt de gemeente Amsterdam vier rechtszaken terug. Het gaat om chauffeurs die passagiers hebben laten in- en uitstappen naast de taxistandplaats bij Amsterdam CS. Toezichthouders namen vervolgens hun vergunningen om gebruik te mogen maken van de veelbesproken taxistandplaats af.

De chauffeurs gingen in beroep en de gemeente heeft nu besloten hen voorlopig gelijk te geven. Vier rechtszaken zijn teruggetrokken waardoor taxichauffeurs die zich volgens de gemeente niet aan de regels hielden hun vergunning weer terugkrijgen.

Rechter

De afgelopen maand maakte de voorzieningenrechter enkele malen korte metten met de straf. Vier vergelijkbare zaken die komende weken zouden voorkomen, zijn nu door de gemeente afgeblazen, meldt het Parool.

Lees ook: Beslissingen toezichthouders taxistandplaats Amsterdam CS teruggedraaid

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.