Inspectie Verkeer en Waterstaat, controle, taxi, ILT, Inspectie Leefomgeving en Transport

Vrijwel alle taxi’s in orde bij taxicontrole Groningen

De politie heeft in samenwerking met Inspectie Leefomgeving en Transport specifiek gecontroleerd op school- en rolstoelvervoer in Groningen. Vrijwel alle chauffeurs hadden hun zaakjes goed op orde. Er werden in totaal 97 taxi’s gecontroleerd. Slechts bij vijf taxi’s werden overtredingen geconstateerd. Agenten bekeurden in totaal vier chauffeurs.

De controles waren woensdag aan de Dilgtweg te Haren en op het Stationsplein en het Kardingeplein in Groningen. Er werd gecontroleerd op de juiste wijze van vervoer van de leerlingen/rolstoelen, of iedereen correct in de gordels zat en of de rolstoelen op de juiste wijze waren vastgezet.

Taxichauffeur

Een taxichauffeur negeerde de aanwijzing van de verkeersregelaar. De bestuurder werd op basis van het kenteken achterhaald. Hij kan een bekeuring tegemoet zien van 340 euro. Een andere taxichauffeur kreeg een bekeuring uitgereikt van 220 euro omdat hij in de taxi met passagiers een rolstoel vervoerde die niet was vastgezet.

Er werden op het Stationsplein te Groningen 13 taxi’s gecontroleerd, op de taxistandplaats. Er werd gecontroleerd op de Arbeidstijdenwetgeving, de Wet personenvervoer en de Wegenverkeerswetgeving. Alle 13 taxichauffeurs hadden hun zaakjes prima op orde.

Chauffeurspas

Aan het Kardingeplein werden 29 taxi’s gecontroleerd. Een taxichauffeur bleek niet in het bezit te zijn van een geldige chauffeurspas. De chauffeur moest direct het taxivervoer te staken. De schoolkinderen werden door een andere chauffeur vervoerd. De vierde taxichauffeur kreeg een boete van 120 euro omdat hij twee te kleine kinderen op de voorstoelen van de taxi vervoerde.

De politie en de inspectiedienst zijn tevreden over dit resultaat. In de toekomst zal vaker gecontroleerd gaan worden op school- en rolstoelvervoer.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Vrijwel alle taxi’s in orde bij taxicontrole Groningen”

Ron Hoogland|23.09.12|13:06

De vierde taxichauffeur kreeg een boete van 120 euro omdat hij twee te kleine kinderen op de voorstoelen van de taxi vervoerde.

Wie kan mij vertellen hoe de regels werkelijk zijn voor het vervoer van kinderen in een taxibus.
Ik hoor uit verschillende bronnen andere informatie.