taxibord, daklicht, België

Taxichauffeurs Brussel moeten gedragscode ondertekenen

Taxichauffeurs in Brussel moeten een gedragscode ondertekenen. Hierin gaan de 3.000 chauffeurs beloven geen ritten te weigeren, defensief te rijden en zowel hun uiterlijk als het taxivoertuig netjes te verzorgen. Hiertoe heeft het stadsbestuur besloten.

Zodra de Raad van State akkoord gaat met het besluit, zal het gemeentebestuur het definitief goedkeuren.

Aanplakbiljet

Naast de gedragscode komt er ook een nieuw aanplakbiljet in de taxivoertuigen. Momenteel bevindt zich in elke taxi al een biljet met daarop de tarieven. Op het nieuwe biljet staat meer informatie. ‘Klanten krijgen voortaan in drie talen (Frans, Nederlands, Engels) informatie over hun rechten als taxigebruiker’, luidt het.

Volgens minister Grouwels zijn taxigebruikers zich niet altijd bewust van hun rechten. De CD&V-minister is er alvast van overtuigd dat de gedragscode en het nieuwe aanplakbiljet ‘de communicatie en de dienstverlening naar de klant nog verder zullen verbeteren’, meldt de Standaard.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.