Uber

Bekijk EenVandaag over taxidienst Uber in Amsterdam

Het televisie-programma EenVandaag heeft een reportage gemaakt over de nieuwe taxidienst Uber, die in Amsterdam van start is gegaan. Het gaat hierbij om zogenaamde ‘extra luxe-auto’s’. Omdat de klanten zich eerst moeten registeren, alleen via een app kunnen bestellen en betalen per creditcard, kunnen de chauffeurs boven het wettelijk maximumtarief rijden. Het zou dan gaan dan om ‘contractvervoer’ en niet om ‘straattaxi’.

Bekijk de uitzending van EenVandaag, waarin ook de collega-taxichauffeurs uit Amsterdam aan het woord komen. De speler begint automatisch met het item over Uber bij 15:45 minuten.
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Bekijk EenVandaag over taxidienst Uber in Amsterdam”

Ger Jonker|17.08.14|17:46

is totale onzin jullie uitleg uber is bezig bestaande taxi ondernemingen uit te schakelen met ?? extra service die ze niet leveren !! goedkoop welnee een app? de meeste mensen kunnen en willen er niet mee omgaan
grote naam uber? ik hoop echt dat ze gecontroleerd gaan worden als de nederlandse ondernemingen en die zijn erg streng hebben we hier te doen met een dolle stier die even geld wil verdienen ? en niet beseft dat er regels zij n in nederland??

Ger Jonker|17.08.14|17:48

uber kan rekenen op flinkverzet bestaande ondernemingen die zich wel aan alle kanten door de wet gecontoleerd worden wat mij betreft verdwind uber ?? klinkt al erg duits toch?? uber alles?/ juist ja in de goot
wegwezen met deze opeter