taxichauffeur, Eindhoven Airport

Protestactie door taxichauffeurs op Eindhoven Airport

VIDEO – Chauffeurs van Airport Taxi Service hebben vorige week een protestactie gehouden op Eindhoven Airport. Zij  hebben een uur lang de toegangspoort van een parkeerterrein geblokkeerd. Het protest van de taxichauffeurs is gericht tegen het besluit van de luchthaven om per 1 januari nog maar met drie taxibedrijven samen te werken.

Tot enkele dagen geleden werkte Eindhoven Airport samen met veertien taxibedrijven. Daarvan zijn de contracten afgelopen op 31 december 2012

Aanbesteding

Met ingang van 2013 doet Eindhoven Airport nog slechts zaken met drie taxibedrijven: Cibatax, Connexxion en Jansen Taxi. De keuze voor deze drie vervoerders is de uitkomst van een aanbestedingstraject dat anderhalf jaar geleden is opgestart door de luchthaven. Voor andere taxibedrijven is geen plaats meer op de luchthaven in Eindhoven.

Volgens de luchtaven zijn alle 14 taxibedrijven halverwege 2011 aangeschreven om ze te informeren over de aanbesteding voor de periode 2013-2015. Taxibedrijven konden zich daarvoor inschrijven, mits zij zouden voldoen aan bepaalde criteria met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid.

Criteria

Halverwege 2012 heeft Eindhoven Airport de ingeschreven bedrijven langs de meetlat van de gestelde criteria gelegd en een keuze bekend gemaakt. De protestactie verandert er niets meer aan.

Bekijk de reportage van Omroep Brabant over de actie.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.