politie, agenten

Onderzoeksteam steekpartij taxichauffeur Hoek van Holland opgeheven

De politie en het Openbaar Ministerie Rotterdam hebben het grootschalige rechercheteam dat onderzoek doet naar een steekpartij die op 18 november in Hoek van Holland plaatsvond opgeheven. Hierbij raakte een 27-jarige Hoekse taxichauffeur zwaargewond toen hij in zijn taxi in de Harmoniestraat in Hoek van Holland meerdere malen werd gestoken. Hij vervoerde op dat moment twee passagiers, naar wie de politie sindsdien op zoek is.. Enkele rechercheurs blijven nog wel bij het onderzoek betrokken. Dat meldt de politie

Ondanks zes weken van intensief onderzoek is het het Team Grootschalige Opsporing (TGO) niet gelukt de verdachten aan te houden en de zaak op te lossen.

Onderzoek

De politie heeft vanaf 18 november uitgebreid onderzoek verricht. Het team deed meerdere malen buurtonderzoek en sprak met vele getuigen. In de taxi en in de Harmoniestraat en omgeving werd uitgebreid forensisch onderzoek verricht. Een aantal sporen wordt momenteel nog nader onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Verder werden camerabeelden bekeken, zijn tientallen tips nagetrokken, werden flyers verspreid en zijn posters opgehangen. Op 11 en 12 december besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de steekpartij en werden beelden van de verdachten getoond.

Groeps-sms

Op 27 december  stuurde de politie ruim 2000 mensen een groeps-sms. Met de nummers waarnaar de sms werd gestuurd, is op 18 november 2012 rond 18.00 uur in Hoek van Holland of omgeving gebeld. De politie hoopte op die manier in contact te komen met een belangrijke getuige in het onderzoek.

Deze getuige, een klant van de Hoekse Vishandel die in een Oost-Europese taal met een van de twee verdachten sprak, werd overigens ook nu niet gevonden. De politie doet nogmaals een dringende oproep aan deze Nederlands sprekende man van vermoedelijk Tsjechische afkomst om zich te melden.

Steekincident

Het opheffen van het speciale onderzoeksteam betekent niet dat het onderzoek naar het steekincident is stopgezet. Enkele lokale rechercheurs blijven de komende tijd de nog resterende aanknopingspunten onderzoeken. Tips of andere waardevolle informatie over het steekincident blijven dan ook nog steeds welkom.

Men kan bellen naar 0900-8844 en vragen naar het TGO Harmonie van de politie Rotterdam. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000 en wie graag met de Criminele Inlichtingen Eenheid wil spreken, kan bellen met 06-18677697.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.