politie, arrestatie

Agenten in burger betrappen illegale snorders Tilburg

De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari 2013 twee zogenaamde snorders gearresteerd. De agenten waren in burger en dus niet herkenbaar als politieambtenaren. Twee snorders die hen een taxirit aanboden werden gearresteerd.

Een onwetende snorder (44) sprak de agenten aan op de Spoorlaan/Heuvellaan en bood aan om hen in zijn groene Renault Twingo voor € 12,- te vervoeren. Een ander wilde een illegale taxirit verkopen in de Tivolistraat. Deze man (38) reed met een zwarte Citroën Xsara.

Recidivist

Beide mannen werden gearresteerd en in het politiebureau verhoord. Na het opmaken van een proces-verbaal is het duo weer in vrijheid gesteld. Beide verdachten werden overigens al eerder aangehouden geweest voor het vervoeren van personen zonder vergunning.

De taxibedrijven in en rond Tilburg klagen al langere tijd over illegale snorders in het uitgaansgebied. De gemeente Tilburg en de politie hebben in samenspraak met de taxibranche afspraken gemaakt om dit probleem aan te pakken.

Vergunning

De illegale straattaxi’s hebben geen vergunning, voldoen niet aan kwaliteitseisen, betalen geen belasting en hun passagiers zijn niet verzekerd als er een onderweg een ongeval gebeurt.

Auteur: Bart Pals

15 reacties op “Agenten in burger betrappen illegale snorders Tilburg”

Maurice Stelten|14.01.13|13:59

Kunnen de heren niet ook een rondje Zuid-Limburg doen? In Beek aan uitgaanscentrum De Mondial kun je er iedere zaterdagavond zo 5 op rij oppakken; goed voor de staatskas en de boterham van de echte taxi-bedrjiven die wel belasting betalen.

Azhar Siddiquie|15.01.13|04:14

als ik dit nieuws lees vraag ik me af als ik keertje passagiers vervoer die ik niet kent maar hebben via mijn vrienden kennen me net net en vraag ik hun wat benzine kosten en ben ik dan een snorder

Maurice Stelten|15.01.13|09:18

Ja dat vind ik !

Azhar Siddiquie|15.01.13|13:41

en wat zijn de regels voor een Privé Chauffeur zijn voor iemand, want dan heb je geen taxi meter nodig en ook maak je geen gebuikt van een taxi/bus baan en jij zoekt ook geen klanten op straat.

Gerrit Lensen|17.01.13|11:37

Ik begrijp dat jij de volgende bent die betrapt wordt.
Het duidelijk dat je een weg zoekt om straffeloos de wet te omzijlen .
Wat dacht je van de mensen die eerst moeten investeren.

GreenGo Taxi|17.01.13|12:09

Mensen vervoeren zonder vergunning mag vooralsnog alleen maar op 2 wielen. Alle taxiregels vervallen als je geen gebruik maakt van een auto of bus. Ook vergunningen.

Gerrit Lensen|17.01.13|13:05

Dat klinkt als muziek in mijn oren, maar hoe zit het met al die vrijwilligers geronseld door allerlei goed bedoelende organisaties?

Azhar Siddiquie|17.01.13|14:41

nee ik rij geen taxi ik zoek niemand op straat maar ik heb een kennes hij is ziek en hij moet elke 3 manden naar zieken huis 170 km ver dan krijgt hij van sociale dienst 40 eu en die betaald hij aan mij en dat doe ik all 4 yaar maar nu als ik dit soort news hoort dan denk ik ja straks krijg ik boedte er voor dat ik iemand help

Gerrit Lensen|17.01.13|17:52

Dat is geen betaling maar een vergoeding, waar je waarschijnlijk aan te kort komt.
Dat blijft een vrienden dienst. En is te verklaren, maar als er dagelijks “vrienden diensten” worden gereden wordt het bedenkelijk.

Eminent 0620538057|17.01.13|21:08

Ach heren zo heb je diverse organisaties die gratis vervoer doen van klienten en of een gratis service aanbieden omdat het via een organisatie is besteld en dus GRATIS! echt niet, diverse chauffeurs moet je maar eens vragen of zij gratis werken, vraag zo’n organisatie maar eens of ze de brandstof zelf uit eigen zak betalen, nee dus dat zijn kosten die aftrekbaar zijn! GRATIS !!!! belasting dienst hier kunt u uw slag slaan! Die gratis diensten zitten verkapt in de prijs verwerkt, dus snorders!

m veenendaal|18.01.13|13:23

Voor vervoer van personen tegen betaling is een vergunning nodig of je er nou aan verdient of niet. De overheid is daar zelf niet duidelijk in omdat ze Chauffeursdiensten, Belbussen,Parkeerdiensten, enz. ongemoeid laten. Er wordt af en toe een snorder gepakt, veel meer gebeurt er niet.Snorders kunnen uit de voeten door een smartphone app te gebruiken. Met onnodige onkosten voor Taxibedrijven en het aantal taxi’s te verminderen kan de branche deze oneerlijke concurrentie wel aan.

Gerrit Lensen|18.01.13|14:34

Je bedoeld te zeggen de concurrent opdoeken dan overleef ik het wel!

Tom Van Der Tuijn|18.01.13|15:34

Zozo, 2 snorders! Die agenten zullen wel goed moe zijn geweest aan het eind van hun dienst…

m veenendaal|18.01.13|18:14

@Gerrit, Oneerlijke concurrentie opdoeken ja en vraag naar en aanbod van Taxi’s op elkaar afstemmen zoals het voor de deregulering was, dat moet toch mogelijk zijn. Een Taxi is duur doordat ze te veel lege km maken en te lange wachtrijen op standplaatsen. Daar maken snorders gebruik van .TTO’s moeten nu complete geautom.centrale’s gaan runnen wat ook weer heel veel geld kost en velen niet kunnen opbrengen.Dat is dus finacieel kapot maken zonder compensatie,ook een (slechte)manier van opdoeken.

Gerrit Lensen|18.01.13|19:38

Zelf ben ik zeer pesimisties.
De laatste jaren hebben we alleen maar ingeleverd , steeds meer en hogere eisen die niet meer op te brengen zijn.
Daar tegenover de bus plus of hoe je ze ook noemen wilt, bestuurd door een ieder die het wil.
Als een instelling zegt wij kunnen het niet meer betalen, staat menige Burgemeester vooraan met een corps vrijwilligers.
Elke rolstoel staat in de trein of lijnbus niet verankerd , kan niet eens!
Probeer het eens met een rolstoelbus!