taxistandplaats, den haag, cs, station

Onvrede Haagse taxichauffeurs over onzichtbare standplaats

VIDEO – De Haagse taxichauffeurs zijn zeer ontevreden over de nieuwe taxistandplaats bij het Centraal Station. Die is aan de zijkant van het station onder de fietsenstalling. Boze taxichauffeurs klagen dat deze plek moeilijk te vinden is. Chauffeurs die op een andere zichtbare, maar onofficiële plek voor het station staan krijgen veel makkelijker klanten. En dat is natuurlijk niet eerlijk.

De gemeente Den Haag wil eerst het probleem onderzoeken, voordat ze op de klachten reageert. Gemeenteraadslid Mos is verbolgen over de afwachtende houding van het stadsbestuur.

Taxichauffeurs

“De gemeente stelt dat het de problemen van taxichauffeurs eerst wil onderzoeken alvorens zij ingaat op klachten van de chauffeurs. De gemeente kletst hier werkelijk uit haar nek, daar ik zowel in september 2010 als in september 2011 al vragen heb gesteld over deze kwestie”, vertelt De Mos.

“In plaats van toen serieus werk maken van mijn vragen, ligt het stadsbestuur al jaren lui achterover in haar schommelstoel en laat het de taxichauffeurs keihard in de kou staan. Kijken of er nu wel beweging komt.”

Bekijk hieronder de uitzending van Omroep West:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.