Vrouwe Justitia, Justitie, rechtbank

Taxichauffeur krijgt lagere straf in hoger beroep voor ongeluk

Een taxichauffeur die in 2008 een ernstig ongeval veroorzaakte in Amsterdam, is in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een ontzegging van de rijbevoegdheid van twee jaar. Dat is een lagere straf dan de rechtbank in eerste instantie oplegde; daar kreeg hij nog vier maanden cel opgelegd. Maar volgens het gerechtshof kan geen roekeloosheid worden verweten, maar alleen zeer onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam rijgedrag.

De taxichauffeur was verantwoordelijk was voor een ogeval waarbij het toen 26-jarige slachtoffer ernstig invalide raakte. Hij reed met zestig kilometer per uur over de trambaan bij de Marnixstraat in Amsterdam. Het wegdek was op dat moment nog nat door een eerdere regenbui.

Zebrapad

Bij het naderen van een kruispunt nam hij geen snelheid terug, ook niet nadat hij een voetganger had zien staan ter hoogte van het zebrapad. Die wilde oversteken en werd aangereden.

Tijdens de botsing vloog het slachtoffer tientallen meters door de lucht. Hij lag na het ongeval acht maanden in coma en kan niet meer lopen, spreken en kampt met ernstige spasmen, meldt het Parool.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.