carnaval, taxi, maastricht, sticker, Frenske

Maastricht maakt lokale taxi’s weer herkenbaar tijdens Carnaval

De taxibranche Maastricht gaat komende carnaval, net zoals afgelopen 3 jaar, met bontgekleurde stickers op voor- en achterruit van de voertuigen kenbaar maken dat het hier een lokale taxi betreft uit Maastricht.  Doel hiervan is om op vriendelijke wijze een onderscheid te maken tussen taxi’s van ‘elders’ en de bedrijven uit eigen regio.

“Het initiatief is tot stand gekomen omdat de afgelopen jaren het volgende duidelijk werd dat chauffeurs van buitenaf vaak de weg niet weten nodeloos omrijden. Ook hanteren ze vaak onduidelijke tariefstellingen”, vertelt woordvoerder Sven Boonen van Taxi Platfom Maastricht.

Gemeente

De stickeractie wordt ondersteund door de gemeente Maastricht en Politie Limburg Zuid, alsook door vele inwoners van de gemeente maastricht.  De stickeruitgave gaat vrijdag om 12 uur van start.

carnaval, taxi, maastricht, sticker

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.