Gemeente Amsterdam, TTO, Taxi Expo

Nieuwe TTO-aanvraag Amsterdam binnen, nu 7 in totaal

De gemeente Amsterdam heeft inmiddels 7 TTO-aanvragen binnen. In navolging van TaxiDirect, Staxi, TCM, STA (Stadstaxi Amsterdam), Taxicentrale4U en Taxistad heeft nu ook My Taxi Centrale een officiële aanvraag ingediend. Met zeven andere organisaties is de gemeente nog in gesprek, onder wie de TCA (Taxi Centrale Amsterdam). Er wordt verwacht dat deze aanvragen zo spoedig mogelijk officieel worden ingediend.

Zoals bekend moet vanaf 8 mei 2013 elke taxichauffeur die op de opstapmarkt in Amsterdam wil bedienen in het bezit zijn van een Amsterdamse Taxxxivergunning en aangesloten zijn bij een erkende TTO. Alleen met een Taxxxivergunning mogen taxichauffeurs op de standplaatsen staan en passagiers oppikken op straat.

TTO-vergunning

Op dit moment zijn er nog geen TTO-vergunningen verleend. “Vanuit de gemeente Amsterdam wordt alles gedaan om er voor te zorgen dat de TTO-aanvragen die nu bij de gemeente bekend zijn voor 1 maart zijn afgerond, zodat de aangesloten chauffeurs in de eerste week van maart hun Taxxxivergunning kunnen aanvragen”, meldt de gemeente Amsterdam.

Wanneer een TTO-vergunning daadwerkelijk is verleend, wordt dit gepubliceerd op www.amsterdam.nl/taxi. De gemeente zegt veel berichten binnen te krijgen dat er taxibedrijven zijn die zeggen dat zij al een goedgekeurde TTO zijn. Op deze website kan makkelijk nagegaan worden of dit inderdaad het geval is.

Verlenging Lijnbusbaanontheffing

Vanaf 15 februari is het nieuwe aanvraagformulier voor de lijnbusbaanontheffing beschikbaar via www.amsterdam.nl/taxi. De huidige ontheffing is automatisch verlengd tot 8 mei 2013. Taxichauffeurs met een lijnbusbaanontheffing hebben hier per brief informatie over ontvangen. Om onduidelijkheid tijdens eventuele controles te voorkomen raadt de gemeente chauffeurs aan deze brief bij zich te hebben. De brief is ook te vinden op de website.

Taxileges verlaagd

De leges voor de Taxxxivergunning worden naar beneden bijgesteld: van € 280 voor drie jaar naar €220 voor drie jaar. Dit is het gevolg van een wijziging in de procedure. De vergunningsbewijzen (raamkaart en key-card) worden zodra deze daadwerkelijk zijn verleend uitreikt door de TTO. Dit is makkelijker voor chauffeurs en bespaart de gemeente kosten. Daardoor kunnen de leges naar beneden worden bijgesteld.

Standplaatsen Haarlemmerplein en Molenwerf

Half januari is de nieuwe standplaats op het Haarlemmerplein in Stadsdeel Centrum geopend. Deze standplaats biedt ruimte aan 6 taxi’s. De inrichting van deze standplaats maakt vrij in- en uitrijden mogelijk. De oude standplaats is inmiddels afgesloten en kan niet meer worden gebruikt.

In november 2012 is een nieuw Golden Tulip hotel geopend aan de Molenwerf in Stadsdeel West. Voor de ingang van het hotel is een standplaats gerealiseerd die ruimte biedt aan 2 taxi’s.

Lees ook: 6 Amsterdamse TTO-aanvragen binnen, 6 nog in gesprek

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.