TaxiShark, Tim Noortman

Nieuwe app is ‘Marktplaats’ om te bieden op taxiritten

Er verschijnen steeds meer apps die verbinding leggen tussen passagier en taxichauffeur. De nieuwste aanwinst is een marktplaats voor taxiritten: TaxiShark. Hierbij kunnen passagiers hun rit aanbieden, waarna chauffeurs en centrales live een prijs kunnen afgeven. De klant maakt een keuze, waarna de rit definitief besteld kan worden.

De app is beschikbaar voor iPhone en Android en gratis te gebruiken voor zowel passagiers en taxi’s.

Marktplaats

“We willen de grootste worden, net als Marktplaats”, vertelt ontwikkelaar Tim Noortman. “Dan is het belangrijk om gratis te blijven. Vervolgens zijn er nog voldoende andere commerciële mogelijkheden om onze investering terug te verdienen.”

Noortman kwam op het idee omdat straattaxi’s in Nederland een hele lage gemiddelde bezettingsgraad hebben. “Chauffeurs moeten vaak veel en lang wachten. En als ze dan een rit krijgen is het nog onzeker of het het wachten wel waard was”, weet Noortman.

Aanbod taxiritten

“Met TaxiShark komt daar verandering in. De chauffeur ontvangt het aanbod van alle ritjes met van, naar en tijdstip. De chauffeur of centrale kan vervolgens live meebieden op de ritten. Het werkt ook voor ritten binnen 10 minuten, want het bieden met de app gaat supersnel.”

Mocht er voor de chauffeur iets tussen komen, dan kan de bieding geannuleerd worden. Pas als de passagier de bieding accepteert, is de deal gesloten en krijgen passagier en chauffeur/centrale elkaars telefoonnummer.

Omzet

“De chauffeur kan zo meer omzet maken omdat hij minder hoeft te wachten, zonder dat er kosten aan verbonden zijn”, vertelt Noortman. “Daarnaast zit er een tevreden klant in de taxi, want het is vooraf al duidelijk wat de prijs is.”

Hij verwacht dat chauffeurs de ritten zonder problemen een stuk onder het wettelijke maximumtarief kunnen aanbieden. “De variabele kosten van een taxichauffeur bedragen iets van 60 cent per kilometer. Dus met een hogere bezettingsgraad, kan nog steeds een mooie marge maken. Daar helpt deze app bij.”

Bezettingsgraad

Hij noemt als voorbeeld een chauffeur die weet hij dat op een bepaald tijdstip toch altijd ‘stil’ staat. Of een chauffeur die hierdoor ritten kan combineren en daardoor niet ‘leeg’ terug hoeft, bijvoorbeeld naar Schiphol. Zo rekenen taxi-ondernemingen in het contractvervoer ook veel lagere tarieven, vanwege de hoge bezettingsgraad.

De app heeft al enkele maanden proefgedraaid en zal deze maand beginnen met de eerste marketingacties. De app focust zich in eerste instantie op de regio Amsterdam, maar werkt wel gewoon landelijk. Momenteel zoekt TaxiShark chauffeurs en centrales (voor heel Nederland) die willen meedoen. Voorwaarde is dat je aan de wettelijke regels voldoet, dus in het bezit bent van een geldige taxivergunning en auto.

Aanmelden kan via www.taxishark.nl of via de apps voor iPhone en Android, onder de naam taxishark.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nieuwe app is ‘Marktplaats’ om te bieden op taxiritten | TaxiPro
TaxiShark, Tim Noortman

Nieuwe app is ‘Marktplaats’ om te bieden op taxiritten

Er verschijnen steeds meer apps die verbinding leggen tussen passagier en taxichauffeur. De nieuwste aanwinst is een marktplaats voor taxiritten: TaxiShark. Hierbij kunnen passagiers hun rit aanbieden, waarna chauffeurs en centrales live een prijs kunnen afgeven. De klant maakt een keuze, waarna de rit definitief besteld kan worden.

De app is beschikbaar voor iPhone en Android en gratis te gebruiken voor zowel passagiers en taxi’s.

Marktplaats

“We willen de grootste worden, net als Marktplaats”, vertelt ontwikkelaar Tim Noortman. “Dan is het belangrijk om gratis te blijven. Vervolgens zijn er nog voldoende andere commerciële mogelijkheden om onze investering terug te verdienen.”

Noortman kwam op het idee omdat straattaxi’s in Nederland een hele lage gemiddelde bezettingsgraad hebben. “Chauffeurs moeten vaak veel en lang wachten. En als ze dan een rit krijgen is het nog onzeker of het het wachten wel waard was”, weet Noortman.

Aanbod taxiritten

“Met TaxiShark komt daar verandering in. De chauffeur ontvangt het aanbod van alle ritjes met van, naar en tijdstip. De chauffeur of centrale kan vervolgens live meebieden op de ritten. Het werkt ook voor ritten binnen 10 minuten, want het bieden met de app gaat supersnel.”

Mocht er voor de chauffeur iets tussen komen, dan kan de bieding geannuleerd worden. Pas als de passagier de bieding accepteert, is de deal gesloten en krijgen passagier en chauffeur/centrale elkaars telefoonnummer.

Omzet

“De chauffeur kan zo meer omzet maken omdat hij minder hoeft te wachten, zonder dat er kosten aan verbonden zijn”, vertelt Noortman. “Daarnaast zit er een tevreden klant in de taxi, want het is vooraf al duidelijk wat de prijs is.”

Hij verwacht dat chauffeurs de ritten zonder problemen een stuk onder het wettelijke maximumtarief kunnen aanbieden. “De variabele kosten van een taxichauffeur bedragen iets van 60 cent per kilometer. Dus met een hogere bezettingsgraad, kan nog steeds een mooie marge maken. Daar helpt deze app bij.”

Bezettingsgraad

Hij noemt als voorbeeld een chauffeur die weet hij dat op een bepaald tijdstip toch altijd ‘stil’ staat. Of een chauffeur die hierdoor ritten kan combineren en daardoor niet ‘leeg’ terug hoeft, bijvoorbeeld naar Schiphol. Zo rekenen taxi-ondernemingen in het contractvervoer ook veel lagere tarieven, vanwege de hoge bezettingsgraad.

De app heeft al enkele maanden proefgedraaid en zal deze maand beginnen met de eerste marketingacties. De app focust zich in eerste instantie op de regio Amsterdam, maar werkt wel gewoon landelijk. Momenteel zoekt TaxiShark chauffeurs en centrales (voor heel Nederland) die willen meedoen. Voorwaarde is dat je aan de wettelijke regels voldoet, dus in het bezit bent van een geldige taxivergunning en auto.

Aanmelden kan via www.taxishark.nl of via de apps voor iPhone en Android, onder de naam taxishark.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.