Eberhard van der Laan, burgemeester, Amsterdam

Chauffeurs binnen taxibedrijf niet meteen bij dezelfde TTO

Een taxibedrijf, zoals een VOF, mag zich tot 1 januari 2014 aansluiten bij verschillende TTO’s in Amsterdam. Het college heeft ingestemd met het uitstellen van de verplichting dat taxichauffeurs van één vervoerder zich slechts bij één Toegelaten Taxiorganisatie (TTO) kunnen aansluiten. Wel blijft het zo dat een individuele chauffeur zich slechts bij één TTO mag aansluiten.

In Amsterdam hebben de meeste straattaxi-vervoerders een VOF-vorm. Binnen een VOF bestaat de kans dat niet alle chauffeurs zich bij dezelfde TTO willen of kunnen aansluiten. De kosten voor het overstappen naar een andere VOF zijn hoog. “Bovendien is het voor chauffeurs nu niet duidelijk bij welke VOF ze wel kunnen aansluiten. Daarom is tot dit uitstel besloten”, meldt het college van B en W.

TTO

De verplichtingen die wel blijven gelden zijn dat elke chauffeur slechts bij één TTO mag zijn aangesloten. Daarnaast mag elk voertuig slechts bij één TTO rijden. “Dit zijn belangrijke voorwaarden om effectief te kunnen handhaven. Het uitstel is geen afstel. Op 1 januari 2014 wordt de regel alsnog ingevoerd, tenzij er zwaarwegende redenen zijn dit niet te doen”, aldus het college.

Op dit moment zijn er bij de gemeente Amsterdam acht TTO-aanvragen in behandeling, namelijk van: TaxiDirect, TCM, Taxicentrale4U, My Taxi Centrale, TCA, AMS, Sustainable Taxi Services (Taxi-E) en Puurtaxicentrale “Het Stadshart”. Er zijjn inmiddels 3 TTO-vergunningen vergeven. De al vergunde TTO’s zijn Staxi B.V. (KVK 56445431), Taxistad B.V. (KVK 56623143) en STA B.V. (Stads Taxi Amsterdam) (KVK 56530056).

Vergunning

Wanneer een TTO-vergunning daadwerkelijk is verleend, wordt dit gepubliceerd op www.amsterdam.nl/taxi.

Lees ook: Amsterdam belooft strenge handhaving om TTO-chauffeurs te beschermen

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Chauffeurs binnen taxibedrijf niet meteen bij dezelfde TTO”

David Kroese|14.03.13|11:33

Al die paniek en haast is weer voor niks geweest.
Alle vennoten kunnen wel of niet in een TTO,is niet zo moeilijk
Weer een slechte voorbereiding van de Gemeente.
Trambaan ontheffing Amsterdam is vrijgesteld tot 8 mei en moet weer aangepast worden.

Duco Douwstra|24.03.13|12:30

Een VOF, is een bedrijf dat wel of niet deugt.Waar slaat het nou weer op om mensen uit 1 bedrijf, toestemming te geven om zich bij verschillende TTO’s aan te sluiten. Ik durf er bijna een ton onder te verwedden,dat dit op deze manier weer tot een totale mislukking gaat leiden. En dat dit noodverband of maandverband weer een doekje is voor het bloeden. Om het gebrek en onkunde om degelijk te handhaven, te verbloemen of de aandacht van dit gebrek om te kunnen handhaven af te leiden.