ladycab, bestax, vrouwentaxi, taxichauffeur

Bestax start vrouwentaxi in Amersfoort: Ladycab

Het Amersfoortse vervoersbedrijf Bestax rijdt sinds deze week met de Ladycab: 
een taxi voor en door vrouwen. 

”Ik wil dat vrouwen zich op hun gemak voelen in de taxi”, vertelt initiatiefneemster Cynthia Veenman. Zij werkt sinds 2001 als taxichauffeuse bij Bestax. “Bij het uitgaansvervoer viel het mij op dat vrouwelijke klanten mij echt opzochten. Ze vonden het prettiger een vrouwelijke chauffeur te hebben en zo kwam ik op het idee van de vrouwentaxi.”

Directeur Edwin Besseling stond gelijk achter dit bijzondere initiatief van Cynthia. “Natuurlijk vervoeren onze mannelijke chauffeurs hun passagiers net zo veilig. Maar soms voelen vrouwen zich meer op hun gemak bij een chauffeuse”, vertelt hij. “Daarnaast zijn er vrouwen die op basis van hun geloofsovertuiging niet bij een man mogen instappen. Die bieden wij nu ook een passende vervoersoplossing aan.”

Ladycab

De zwarte Mercedes van Cynthia Veenman werd officieel omgedoopt tot Ladycab, opvallende fuchsiaroze bestickering volgde en een roze taxibord completeerde de taxi. Cynthia enthousiasmeerde haar vrouwelijke collega’s, zodat de Ladycab nu 24/7 te boeken is op telefoonnummer 033 – 4 765 765 of via www.ladycab.nl.

Ladies only dus. Maar wat als er een man in deze prachtige wagen wil stappen? 
“Natuurlijk zijn mannelijke passagiers van harte welkom in mijn taxi, maar achter het stuur van de Ladycab komen echt alleen maar vrouwelijke taxichauffeurs”, zegt Cynthia heel beslist.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Bestax start vrouwentaxi in Amersfoort: Ladycab”

Bernard Wiegman|02.05.13|11:30

jessus das al n oud concept