130, snelweg, maximumsnelheid

Trajectcontrole stuwt aantal verkeersboetes voorbij 1,25 mln

Taxichauffeurs extra opgelet op wegen waar trajectcontroles gelden, want het aantal uitgeschreven boetes vliegt omhoog. In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen 872.610 meer verkeersboetes uit de printers van het Centraal Justitieel Incassobureau gerold dan een jaar geleden in dezelfde periode. In totaal werden 3.757.525 verkeersboetes opgelegd, meer dan drie miljoen daarvan snelheidsboetes. Maandelijks dus meer dan 1,25 miljoen verkeersboetes.

Aan de toename droeg de snelweg bij Leidschendam (A4), die van Amsterdam-Utrecht (A2) en Eindhoven-Vlissingen (A58) sterk bij. Volgens de gegevens die Het ministerie van Veiligheid en Justitie donderdag publiceerde zijn 560.000 van de ruim 812.000 overtredingen in de categorie trajectcontrole daar geregistreerd.

Trajectcontroles

Er zijn bij trajectcontroles ook veel meer snelheidsovertredingen beboet dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, toen zo’n 268.000. Trajectcontroles werken volautomatisch en in principe altijd. Door rood rijden, foutparkeren, geen gordel om en vanachter het stuur mobiel bellen, behoeven nog steeds het oplettende oog van een politieagent.

130

De maximumsnelheid van 130 op sommige snelwegen wordt nauwelijks overtreden. 12.096 bekeuringen representeren maar 0,4 procent van het totaal aantal verkeersboetes.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.