Staxi, TTO, Amsterdam, politie, taxi

Vier dwangsommen à 5600 euro in eerste weekend TTO

Amsterdamse taxichauffeurs houden zich in overgrote meerderheid keurig aan de nieuwe regels. Het afgelopen weekend zijn deze ingegaan. Dat leverde vier taxichauffeurs een gemeentelijke dwangsom op. Die bedraagt met 5600 euro een fors bedrag, maar wordt pas geïnd wanneer een chauffeur zich zonder hoofdstedelijke Taxxxipas een de tweede maal nabij een opstapplaats zou wagen.

“Geen coulance,” verduidelijkt de woordvoerder van de Gemeente Amsterdam maar meteen voor wie het woord coulance nog in de mond durft te nemen. Het afgelopen weekend werden duizenden taxichauffeurs gecontroleerd. Voor dat specifieke doel bracht de hoofdstad zo’n twintig inspecteurs op de been.

Openbaar Ministerie

De vier processen verbaal leiden ook tot een boete nog op te leggen door het Openbaar Ministerie. Wie herhaaldelijk gesnapt wordt voor het zich ophouden bij een taxistandplaats zonder de juiste papieren, riskeert een gemeentelijke dwangsom van maximaal 28.000 euro. Het OM heeft met 19.000 euro in zo’n geval minder armlengte.

“Er is ruim van te voren op alle mogelijke fronten gecommuniceerd wat de nieuwe regels inhouden,” herinnert de gemeentewoordvoerder er nog maar even aan. “Deze zijn sinds 8 november vorig jaar bekend. De gemeente Amsterdam verscheen op beurzen, heeft honderden smsjes verstuurd aan alle taxichauffeursen bovendien is de overgangsperiode verlengd geweest, ondermeer vanwege de kroning.”

Toegelaten Taxi Organisatie

Dat Amsterdam streng zou toezien op naleving van de regels geldend onder de verordening Toegelaten Taxi Organisatie (TTO) is volgens de gemeente eveneens van te voren duidelijk genoeg naar buiten gebracht.

Auteur: Redactie

7 reacties op “Vier dwangsommen à 5600 euro in eerste weekend TTO”

Ger|03.06.13|20:24

Weer een nieuwe melkkoe erbij, chauffeurs worden nu door een zogenaamde nieuwe wet gediscrimmineerd door die zelfde wets handhavers.

glenn van slimming|04.06.13|21:08

ik vindt het van de zotte dat de bestuurlijke boete zo hoog is waar is de gemeente bezig het heeft nu het vrije beroep als taxi ondernemer om zeep geholpen hoe moeten deze chauffeurs die 5600€ betalen als zij voor de 2e keer in de fout gaan denkt u nou echt dat deze chauffeurs deze enorme hoge boete gaan betalen waarvan dit wordt dan een civiele procedure en dit kan heel lang gaan duren nogmaals het rijk en de gemeente Amsterdam proberen het tweede wiel uit te vinden dat is niet mogelijk.

glenn van slimming|04.06.13|21:14

dit wiel is dus niet meer uit te vinden ga regels wijzigen als dit nodig is maar ga dan met een taxi ondernemer om te tafel heen zitten die 40 jaar werkt ,dan gaat het misschien lukken om dit grote probleem dan op de juiste manier aan te pakken maar ga ook met deze man in Amsterdam rijden dan krijgt u ook een beter beeld. die hoge boete zal uiteindelijk tot niets resulteren,maar dit gene wat nu gedaan is heeft niets te maken met de taxi maar alleen voor de werkverschaffing bij de gemeente.

Ferry Nansink|06.06.13|14:07

Terecht zijn deze chauffeurs een voorwaardelijke boete opgelegd,die onvoorwaardelijk wordt als zij deze overtreding nogmaals plegen, er is genoeg gewaarschuwd dat blijkt wel uit het feit dat enige duizenden chauffeurs zich wel aan de regels houden,het zijn toch steeds weer de zelfde ezels(kamelen) die zich misdragen.

Nu nog de portiers maffia aanpakken!

Renke Schoutsen|06.06.13|17:40

het blijft belachelijk.amsterdam wil een status aparte!?
in mijn beleving is dit een brevet van onvermogen!!!!
tip? begin bij de KvK en leg het verlenen van procoratie,s aan banden??!!
in mijn vergunningen die bij de overheid word verstrekt,[.verleend]staan geen beperkingen t.a.v. het werken in amsterdam.
het is in mijn beleving een [regelgeving] ipv wetgeving.
amsterdam blijft op deze manier het stomste kind van de klas!!!
m.a.w. ze leren het nooit!!!

Albert Lasschuit|07.06.13|07:00

ja renke dat zie je goed, maar dat was al jaren bekent toch en ik ben het er 100% mee eens, de stad opschonen op taxi gebied, als je je erin verdiept had kon je weten dat het brevet van onvermogen aangeleverd werd in 2000. dus nu niet zaniken als de stad eieren voor zijn geld kiest en er weer controle komt op het gedrag van erkende chauffeurs,praat eens met Ferry, hij heeft in mijn optiek gelijk.
grt, albert.

Hester Werkhoven|08.06.13|02:29

Ik, als klant, ben juist heel erg blij met de recente regels! Mijn partner die bij een gerenomeerde taxicentrale is aangesloten, betaalt zich lam aan kosten! En nu eindelijk wordt er door de gemeente erkend dat hij kwaliteit levert! Als klant merk ik het verschil tussen uitnemers en echte zakenlui, nl zzp-ers die met dure auto’s ( inc. onkosten! ) mensen vervoeren met klasse! Hulde aan de nieuwe regels en eat dust aan de snorders en kakkerlakken! HA!