taxibord, taxi, daklicht

Roosendaalse taxi-partijen akkoord over taxivervoer tijdens wielerevenement

De gemeente Roosendaal maakt een tijdelijke taxistandplaats in de Stationsstraat tijdens het wielerevenement Draai van de Kaai. Een dreigende blokkade van taxichauffeurs is hiermee van de baan. Ook ziet taxibedrijf De Groen (sponsor van de Draai) af van een exclusieve standplaats op het evenemententerrein van de Draai. Op de tijdelijke taxistandplaats in de Stationsstraat, ter hoogte van de spoorwegovergang, kunnen maximaal zeven taxi’s aanschuiven.

Naar aanleiding van een klachtenbrief van taxichauffeurs onder aanvoering van Mouslim Ikkadouren van het bedrijf M&M, hebben gemeente, taxibedrijven, politie en de organisatie van de Draai van de Kaai het akkoord bereikt over het taxivervoer tijdens het wielerevenement.

Taximarkt

Ikkadouren kan daarmee leven, meldt BN/De Stem. Hij stuurde begin juli namens chauffeurs van verschillende Roosendaalse bedrijven een protestbrief naar de gemeente. Die zou taxivervoerders van buiten Roosendaal moeten weren tijdens de Draai. Dat is op grond van de vrije taximarkt echter onmogelijk.

De organisatie van de Draai is blij dat taxibedrijf De Groen zich flexibel opstelt en zo heeft bijgedragen aan een oplossing.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.