taxi, taxichauffeur

Amstelveen weinig last van uitwijken Amsterdamse chauffeurs

De gemeente Amstelveen heeft nog niet echt veel last van de per 1 juni in Amsterdam ingevoerde Taxiverordening. De plaats was bang dat ‘foute’ niet-TTO-chauffeurs naar Amstelveen zouden uitwijken, maar dat valt mee. Wel wordt de zogenoemde monitorfase uitgebreid tot na de zomer. Dat schrijft wethouder Herbert Raat aan de gemeenteraad.

De gemeente heeft met een afvaardiging van de Amstelveense taxibranche gesproken en afspraken met hen gemaakt. In juni is intensief bekeken hoe het taxiwezen zich in deze stad ontwikkelt en of er ongewenste situaties ontstaan,

Incidenten

Ook de politie is door de gemeente op de hoogte gesteld en die heeft toegezegd aanwezig te zijn als er signalen van of oproepen over incidenten komen. Maar vooralsnog zijn er weinig klachten.

Raat is zelf ook met een taxi op pad gegaan om zich te oriƫnteren. Hij bezocht taxistandplaatsen in Amsterdam en Amstelveen en praatte met chauffeurs en vertegenwoordigers van de inspectie Leefomgeving en Transport, meldt Amstelveen Blog.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.