station, Utrecht, taxi, taxikeurmerk, taxistandplaats, taxichauffeur

Vijftien illegale taxikeurmerken Utrecht in beslag genomen

Het Utrechts taxikeurmerk is afgelopen weekend bij vijftien taxichauffeurs in beslag genomen. De vergunning was in de meeste gevallen al ingetrokken. Eén chauffeur had het keurmerk vervalst. De betreffende taxichauffeurs mogen niet langer gebruik maken van de busbanen en de vijf standplaatsen voor taxi’s met een keurmerk.

Sinds enkele weken wordt er door de gemeente strenger gecontroleerd dat de taxichauffeurs op de keurmerk-taxistandplaatsen daadwerkelijk over het certificaat beschikken.

Keurmerk

Chauffeurs die in aanmerking willen komen voor een keurmerk moeten hiervoor onder andere een examen afleggen, een nette auto bezitten en betalen voor het keurmerk. Momenteel zijn er ongeveer honderd aangemelde chauffeurs die nog niet hebben betaald voor hun certificaat, of hun examen nog niet hebben betaald.

Wel is er een groep chauffeurs die het keurmerk te duur vindt. Utrecht wil de kwaliteit van het taxivervoer in de stad met het keurmerk verbeteren. Volgens de gemeente zijn 200 van de 350 chauffeurs in Utrecht in bezit van het keurmerk.

Lees ook: Utrecht belooft strengere controle op bezit Taxikeur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.