Uber, Amsterdam, Taxi

Taxidienst Uber introduceert optie met reguliere taxiprijzen

Vervoersservice Uber heeft naast luxe limousines nu ook een voordelige optie. In de app krijgt de gebruiker naast ‘UberLUX’ de keuze ‘UberBLACK’, waarmee in plaats van een verlengde limousine een moderne sedan besteld kan worden. Hiermee biedt het bedrijf dezelfde service voor de prijs van een normale taxi. Uber wil met deze nieuwe service verder groeien in Amsterdam.

“In iets meer dan zes maanden tijd zijn we enorm gegroeid,” zegt Niek van Leeuwen van Uber Nederland. “We hebben nu ruim 200 chauffeurs op ons platform.”

Privéchauffeurs

Tot nu toe heeft Uber zich gericht op privéchauffeurs met de allerbeste auto’s. Van Leeuwen: “We zien veel vraag bij gebruikers met een iets kleiner budget naar veilig en luxe vervoer. Met de introductie van een voordelige optie bieden we een luxe sedan met de vertrouwde Uber service, voor de prijs van een normale taxi. Hiermee maken we Uber nog toegankelijker en kunnen we onze aanwezigheid in Amsterdam verder vergroten.”

De tarieven van de nieuwe optie ‘UberBLACK’ zijn vergelijkbaar met die van een taxi. Voor die prijs krijgt de gebruiker de bekende Uber service, zoals bestellen via de Uber app, een flesje water voor onderweg en direct betalen met credit card. In plaats van een verlengde Mercedes S-Klasse komt er bij deze optie bijvoorbeeld een BMW 5-Serie, Mercedes E-Klasse of Audi A6 voorrijden.

Luxe auto’s

De meest luxe optie waarmee Uber in Amsterdam is gestart heet ‘UberLUX’. Voor een iets hogere prijs zijn de zogenaamde Uberaars verzekerd van de beste chauffeurs en de meest luxe auto’s. “UberLUX bestaat voornamelijk uit verlengde Mercedes S-Klasses en BMW 7 Series,” zegt Van Leeuwen.

“En in sommige gevallen kan het zijn dat er een Porsche of Jaguar voor komt rijden. Naast de meest luxe auto’s is de gebruiker verzekerd van de allerbeste chauffeurs. Alleen chauffeurs die door onze gebruikers goed beoordeeld worden komen in aanmerking voor deze klasse.”

Vervoersconcept

Het vervoersconcept is over de hele wereld geïntroduceerd. Na Amerika en Europa is Uber recentelijk ook gelanceerd in Azië (Singapore, Seoul, Taipei), Zuid-Amerika (Mexico-City) en Afrika (Johannesburg). In alle 40 steden waar Uber actief is kan met dezelfde app een auto besteld worden.

Uber is een nieuw bedrijf dat passagiers via een smartphone-app in contact brengt met een luxe auto met chauffeur in hun buurt en op deze manier comfortabel vervoer bereikbaar maakt voor een grotere groep mensen.

Prijzen

De prijs van UberBLACK is € 5,- basistarief, € 1,90 per km en € 0,40 per minuut. Daarbij geldt een minimumtarief van € 10,-. De prijs van UberLUX is € 7,- opstaptarief, € 2,10 per km en € 0,45 per minuut. Daarbij geldt een minimumtarief van € 15,-.

Omdat er met vaste klanten via de app gewerkt wordt die achteraf per creditcard betalen aan de regelorganisatie in plaats van de chauffeur, hoeft Uber zich niet aan de wettelijke maximumtarieven voor straattaxi te houden. Er is sprake van ‘contractvervoer’, waardoor er met een minimumprijs van € 10,- gewerkt mag worden, ook voor een kort ritje.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Taxidienst Uber introduceert optie met reguliere taxiprijzen”

John Janos|15.08.13|20:39

Tjonge jonge… wat kan mij het nou schelen in wat voor een bak ik word vervoerd. Als ik maar asap op mijn bestemming kom. Soms is dat zelfs de tram…

Tjerk Vinckx|16.08.13|12:59

Tjonge jonge …wat een geweldig product, de klant weet waar hij/zij aan toe is en als chauffeur geen cash meer nodig.
Na afloop geven zowel de klant als de chauffeur een beoordeling over de geleverde dienst. Dit houd je scherp als chauffeur.

Uber betaald per week de gereden ritten uit, dus niet zeuren om je centjes.

Uber is transparant en zeer klant vriendelijk.

Voor kwaliteit,comfort en veiligheid boek een UBER, personenvervoer door vakmensen !!!

Tjerk Vinckx
UberLux chauffeur.

Roww Rowan|09.10.14|06:13

Weg is het extraatje genaamd fooi voor de chauffeur, leuk :)