taxi, rij, amsterdam, tca, avond, taxichauffeur

TCA-chauffeur werd zwaar toegetakeld door overvallers

De TCA-chauffeur die woensdagochtend in Amsterdam-Noord bij een beroving zwaar werd mishandeld is er slecht aan toe. “Wij zijn buitengewoon bezorgd over deze meneer. Hem is zwaar letsel toegebracht, hij is echt zwaar toegetakeld”, stelt TCA-directeur Richard van der Veen in reactie op het incident. De politie heeft woensdagavond een man en een vrouw aangehouden voor deze gewelddadige overval op een taxichauffeur op de Molenwijk in Amsterdam-Noord.

Die ochtend kwam tegen zeven uur de melding binnen dat een straatroof had plaatsgevonden bij winkelcentrum de Molenwijk. Op die locatie werd een 48-jarige man aangetroffen. Hij bleek een taxichauffeur te zijn en was met geweld overvallen. Hij is met ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

Getuigen hebben een man en een vrouw zien wegrennen. De recherche startte een uitvoerig onderzoek en kwam achter de identiteit van het tweetal. Rond half negen die avond is een 32-jarige vrouw uit Amsterdam aanhouden op de Lange Vonder. Toen de politie de man wilde aanhouden, vluchtte deze vanuit een woning en verschool zich in de bosjes. Niet lang daarna werd hij – een 34-jarige Amsterdammer – aangehouden nabij de Grondzeiler.

Het slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis. “Zijn toestand is heel zorgelijk”, stelt Van der Veen. “Ik mag er weinig over zeggen, maar als ik u zeg dat de hele organisatie zwaar is aangedaan, dan begrijpt u dat dit niet zomaar iets is.”

De taxichauffeur ligt in zeer kritieke toestand in het AMC. Hij is woensdag geopereerd aan een breuk in zijn schedel.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “TCA-chauffeur werd zwaar toegetakeld door overvallers”

Henk Mullem|25.08.13|15:58

prima politie werk niet alleen boetes uitschrijven maar ook boeven vangen.
nu maar hopen dat de rechter een zware strafmaat zal hanteren.
verder wil ik de chauffeur zijn familie en zijn collega,s heel veel sterkte toewensen.en met mij heel veel taxi chauffeurs.
gr Henk van Mullem chauffeur.

Jantje Wijnands|26.08.13|13:37

die mensen die dat gedaan hebben gelijk voor de tv de handen eraf hakken .
en dan gewoon in het nieuws uitzenden .
het is niet meer normaal heel veel sterkte gewenst aan de familie en colcega s
jan taxi brouwers denbosch