politie, arrestatie

Man bekent zeer gewelddadige overval op TCA-chauffeur

De man en vrouw die woensdagavond 21 augustus zijn aangehouden omdat ze een taxichauffeur in Amsterdam-Noord met veel geweld zouden hebben overvallen, zitten langer vast. De 34-jarige man heeft zijn aandeel in de gewelddadige overval bekend. Hij zit nog minimaal 14 dagen in voorarrest en de vrouw tot donderdag 29 augustus. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam beslist. 

Over twee weken zal het OM bij de raadkamer van de rechtbank om de gevangenhouding van beide verdachten vragen. De raadkamer beslist dan of de verdachten langer in voorarrest blijven of niet.

Poging tot doodslag

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam verwijt de 34-jarige man en 32-jarige vrouw van poging doodslag in vereniging en diefstal met geweld in vereniging. Het duo zou de taxichauffeur in de ochtend van 21 augustus hebben overvallen bij winkelcentrum De Molenwijk in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer is woensdag met spoed geopereerd. Zijn toestand is nog steeds zorgelijk.

De TCA-chauffeur die bij de beroving zwaar werd mishandeld is er slecht aan toe. “Wij zijn buitengewoon bezorgd over deze meneer. Hem is zwaar letsel toegebracht, hij is echt zwaar toegetakeld”, stelde TCA-directeur Richard van der Veen in reactie op het inciden.

Getuigen

Getuigen hadden de man en een vrouw zien wegrennen. De recherche startte een uitvoerig onderzoek en kwam achter de identiteit van het tweetal. Rond half negen die avond is een 32-jarige vrouw uit Amsterdam aanhouden op de Lange Vonder. Toen de politie de man wilde aanhouden, vluchtte deze vanuit een woning en verschool zich in de bosjes. Niet lang daarna werd hij – een 34-jarige Amsterdammer – aangehouden nabij de Grondzeiler.

Lees ook: TCA-chauffeur werd zwaar toegetakeld door overvallers

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.