Alarm in Japanse taxi’s bij vergeten van bagage

Het Japanse Taxibedrijf Kokusai Motors Co. installeert een alarmsysteem dat afgaat als klanten hun bagage vergeten. Het in Tokio actieve bedrijf gaat het camerasysteem aanbrengen in al haar 3.100 taxi’s.

In de voertuigen worden vier camera’s aangebracht, eentje onder de bestuurdersstoel, eentje onder de passagiersstoel, een aan het plafond en een in de kofferbak. De camera’s maken een opname van de taxi vlak voordat een passagier instapt en net nadat de klant uitstapt. Als er in de tweede opname een item op de achterbank ligt dat op de eerste opname niet te zien was, gaat het alarm af.

Vergeten

In de lente gaat het bedrijf de taxi’s voorzien van het alarmsysteem. De kosten: 500 dollar per stuk. Daarnaast wil Kokusai Motors proberen het systeem te verkopen aan andere taxibedrijven.

In Tokio worden dagelijks honderden items vergeten. Vorig jaar werden volgens de plaatselijke politie 210.000 stuks bagage vergeten in taxi’s. Momenteel krijgen taxiklanten na het afrekenen een bonnetje mee, waarop een telefoonnummer staat. Dat nummer kan worden gebeld bij het vergeten van een item. De betreffende chauffeur krijgt dan automatisch een melding dat zijn passagier iets vergeten is.

Service

Desondanks ziet het Japanse bedrijf het nut in van een alarmsysteem. Volgens Kokusai zijn 60 % van de vergeten items mobiele telefoons, meldt de Wall Street Journal. Bovendien hoeven chauffeurs hun klanten er niet meer aan te herinneren dat ze niets vergeten. Die service leveren de taxichauffeurs nu nog wel.

De privacy is niet in het geding. De camera’s staan zo gericht dat het gezicht van de passagier niet te zien is. Ook wordt de passagier gewezen op het feit dat er camera’s in de auto aanwezig zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Alarm in Japanse taxi’s bij vergeten van bagage | TaxiPro

Alarm in Japanse taxi’s bij vergeten van bagage

Het Japanse Taxibedrijf Kokusai Motors Co. installeert een alarmsysteem dat afgaat als klanten hun bagage vergeten. Het in Tokio actieve bedrijf gaat het camerasysteem aanbrengen in al haar 3.100 taxi’s.

In de voertuigen worden vier camera’s aangebracht, eentje onder de bestuurdersstoel, eentje onder de passagiersstoel, een aan het plafond en een in de kofferbak. De camera’s maken een opname van de taxi vlak voordat een passagier instapt en net nadat de klant uitstapt. Als er in de tweede opname een item op de achterbank ligt dat op de eerste opname niet te zien was, gaat het alarm af.

Vergeten

In de lente gaat het bedrijf de taxi’s voorzien van het alarmsysteem. De kosten: 500 dollar per stuk. Daarnaast wil Kokusai Motors proberen het systeem te verkopen aan andere taxibedrijven.

In Tokio worden dagelijks honderden items vergeten. Vorig jaar werden volgens de plaatselijke politie 210.000 stuks bagage vergeten in taxi’s. Momenteel krijgen taxiklanten na het afrekenen een bonnetje mee, waarop een telefoonnummer staat. Dat nummer kan worden gebeld bij het vergeten van een item. De betreffende chauffeur krijgt dan automatisch een melding dat zijn passagier iets vergeten is.

Service

Desondanks ziet het Japanse bedrijf het nut in van een alarmsysteem. Volgens Kokusai zijn 60 % van de vergeten items mobiele telefoons, meldt de Wall Street Journal. Bovendien hoeven chauffeurs hun klanten er niet meer aan te herinneren dat ze niets vergeten. Die service leveren de taxichauffeurs nu nog wel.

De privacy is niet in het geding. De camera’s staan zo gericht dat het gezicht van de passagier niet te zien is. Ook wordt de passagier gewezen op het feit dat er camera’s in de auto aanwezig zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.