boete, bekeuring, politie

Lokaal keurmerk-controle Rotterdam levert 40 boetes op

De gemeente Rotterdam heeft afgelopen weekend opnieuw een controle gehouden op het lokale RTX-keurmerk. Dat is verplicht om op de standplaatsen te mogen staan. Hierbij zijn veertig overtredingen geconstateerd. Eén chauffeur werd aangehouden wegens agressief gedrag. De controle in de nacht van vrijdag op zaterdag werd door stadswachten, politie, Inspectie Leefomgeving en Transport, Belastingdienst en de lokale taxibranche uitgevoerd op standplaatsen in het centrum van Rotterdam.

De controles moeten bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van de branche. Er was tijdens deze nachtelijke actie niet alleen sprake van een taxicontrole, ook werd ingezet op voorlichting en uitleg van de nieuwe taxiregels. “De taxibranche pakt dit zelf actief op en spreekt tijdens de controle met veel chauffeurs”, meldt de gemeente Rotterdam.

Boete

Bij de meeste chauffeurs was alles in orde, maar in 34 gevallen stond een taxi zonder RTX-vergunning op een keurmerkstandplaats. De chauffeurs werden daarvoor door stadswachten beboet (90 euro). De politie legde eenmaal een boete op van 850 euro omdat een chauffeur geen geijkte taximeter had.

Verder werd een taxichauffeur door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) naar huis gestuurd omdat hij al te lang achter het stuur zat, een ander reed met een verlopen taxipas. De ILT heeft nog twee zaken in onderzoek. De Belastingdienst sprak tientallen taxichauffeurs en doet nader onderzoek in een aantal gevallen.

Taxichauffeurs

De meeste taxichauffeurs zijn volgens de gemeente blij met de controles van stadswachten, politie en andere diensten. De lokale brancheorganisatie was ook actief tijdens de actie met een serviceteam. Deze samenwerking heeft een positief effect en draagt bij aan de verbetering taxibranche in de stad.

Lees ook: Rotterdam verwacht ruim 1200 taxichauffeurs bij 8 TTO’s

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Lokaal keurmerk-controle Rotterdam levert 40 boetes op”

Yama Urdu|03.12.13|14:05

http://WWW.easytaxarnhem.nl :ik hoop voor de kleine ondernemingen in Rotterdam dat alles netjes verloopt. gezien de strenge regels met TTO’s.

Easytax Arnhem