boete, bekeuring, politie

Snorders in Nijmegen aangehouden bij politiecontrole

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 8 december twee Nijmegenaren aangehouden. Zij waren als illegale taxichauffeur aan het werk en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Om de oneerlijke concurrentie voor taxichauffeurs die wel alle papieren hebben tegen te gaan, voert de politie steekproefsgewijs controle op snorders. Deze chauffeurs voeren tegen betaling illegaal taxiritten uit.

Bij deze controle werden twee Nijmegenaren van 20 en 25 jaar aangehouden die dergelijke ritten uitvoerden. Zij zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht en daar verhoord.

Boetes betalen

Tijdens de controle bleek, dat de oudste verdachte nog 800 euro aan boetes moest betalen. Wanneer hij niet betaalde moest er beslag op de auto worden gelegd. Dit gebeurde dan ook en naast de bestaande boetes kreeg hij er nog drie bij voor het niet dragen van de gordel, z’n mobieltje gebruiken tijdens het rijden en het niet tonen van het rijbewijs.

Z’n auto wordt onderzocht omdat het voertuig slechte remmen heeft. Dat zal het boetebedrag nog wel verhogen, verwacht de politie.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.