taxizuil, amsterdam, taxistandplaats, tto, Eric Wiebes

Amsterdam plaatst eerste TTO-taxizuil bij taxistandplaats

De gemeente Amsterdam heeft donderdagavond de eerste taxizuil onthuld bij de taxistandplaats op het Haarlemmerplein. Om de herkenbaarheid van de standplaatsen te vergroten worden alle 68 taxistandplaatsen in Amsterdam komend jaar voorzien van een taxizuil of lichtbord met een Amsterdams taxisymbool. De eerste taxizuil werd onthuld door Cindy de Flart van BBF Taxi, wethouder Eric Wiebes en Boudewijn Oranje van stadsdeel Centrum.

De plaatsing van taxizuilen en borden maken, samen met de herinrichting van de standplaatsen, deel uit van de door de gemeente gewenste kwaliteitsverbetering op het gebied van service, herkenbaarheid en uitstraling.

TTO-taxi’s

De zuilen zijn voorzien van het voor de stad herkenbare taxi symbool voor TTO taxi’s. De ontwikkelde nieuwe taxizuil sluit aan bij de nieuwe Amsterdamse huisstijl voor straatmeubilair.

In februari en maart wordt als eerste op de 20 belangrijkste taxistandplaatsen een taxizuil geplaatst. Later in het jaar volgen de overige taxistandplaatsen in de stad. Niet overal wordt een zuil geplaatst. Vooral bij de wat kleinere standplaatsen kan ook gekozen worden voor een verlicht taxibord aan een lantaarnpaal bijvoorbeeld.

Standplaatsen

De standplaatsen zelf krijgen een nieuwe inrichting met ruimere vakken voor in- en uitrijden en de bereikbaarheid van de bagageruimte. Passagiers krijgen overal de mogelijkheid om een taxi naar keuze te nemen. Dat betekent dat makkelijk gekozen kan worden voor een andere taxi, in plaats van alleen de voorste in de rij.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Amsterdam plaatst eerste TTO-taxizuil bij taxistandplaats”

ron leideritz|24.12.13|00:41

alleen onherkenbaar voor de toeristen, had ook Taxi bijgeplaatst moeten worden.

Ron Van Leeuwen|29.12.13|14:47

denk dat de toeristen slimmer zijn dan jou. ( T van taxi ).