Uber Rotterdam, Marlies Dekkers, taxi

Taxidienst Uber nu ook in Rotterdam te bestellen via app

De taxidienst Uber is uitgebreid naar Rotterdam. Uber gaat van start met ‘Uber Black’ in Rotterdam: luxe sedans, zoals Mercedes E-Klasses en BMW 5 Series, met professionele chauffeurs. “Na de lancering van Uber in Amsterdam in december 2012 zijn er veel verzoeken gekomen uit Rotterdam om de Uber service ook in de havenstad te lanceren”, zegt Niek van Leeuwen van Uber Nederland. “Daarnaast biedt het Uber de mogelijkheid om de service vanuit Rotterdam verder landelijk uit te breiden.”

Alle auto’s zijn voorzien van flesjes water en tijdschriften en de deur wordt altijd voor de passagier open gehouden. De tarieven voor Uber Black zijn te vinden op www.uber.com/rotterdam, waar ook een inschatting van de ritprijs gemaakt kan worden. Het minimumtarief bedraagt € 10.

Google

Uber is een technologiebedrijf dat is opgericht in 2009 in San Francisco en een investering van Google heeft ontvangen ter waarde van ruim 250 miljoen dollar. Met de Uber app bestellen gebruikers met één druk op de knop een auto met chauffeur in meer dan 70 wereldsteden. Uber biedt nu ook in Rotterdam het premium taxivervoer. Uber Amsterdam groeide in 2013 met meer dan 25% per maand.

Uber werkt geheel ‘on-demand’. Na het bestellen van een rit, arriveert de chauffeur binnen enkele minuten en ziet de gebruiker de chauffeur arriveren in de Uber app. Bij aankomst op bestemming, wordt de rit afgeschreven van de gekoppelde creditcard of PayPal account en wordt een factuur verstuurd via e-mail. Door gebruikers na iedere rit de chauffeur te laten beoordelen kan Uber de kwaliteit van de service altijd controleren.

Variabele tarieven

Uber werkt als een van de eerste taxibedrijven in Nederland met variabele tarieven voor gebruikers. Dat betekent dat het tarief omhoog kan gaan bij drukke dagen, zoals Oudjaarsnacht. “Dat doen we om ervoor te zorgen dat het voor chauffeurs interessanter wordt om hun diensten via ons aan te bieden”, legt Marco Knitel van Uber Nederland uit.

“Aangesloten chauffeurs krijgen bericht dat de tarieven hoger zijn omdat het druk is. Onze fee die wij rekenen aan chauffeurs blijft gelijk qua percentage, dus kunnen ze meer verdienen en wordt onze capaciteit vergroot. En we geven het heel duidelijk aan bij de klant wanneer het zo druk is, dat er variabele tarieven gelden. Dus daarover kan geen misverstand bestaan.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.