inspectie, ILT, auto

Drie snorders gepakt tijdens controle-actie in Breda

De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari samen met medewerkers van de Inspectie Leefomgeving en Transport een integrale controle op snorders gehouden in Breda. Er werden drie mannen aangehouden die stappers tegen betaling vervoer aanboden zonder dat aan hen een vergunning voor taxivervoer is verleend. De actie werd onder meer gehouden door agenten in burger.

Er wordt tegen snorders opgetreden omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Er wordt door hen immers geen belasting afgedragen. Bovendien lopen de passagiers extra risico dat de gebruikte auto’s niet verzekerd zijn of in slechte technische staat verkeren.

Vervoer tegen betaling

De actie volgde omdat zowel bij de politie als bij de Inspectie klachten zijn binnen gekomen dat bezoekers van het uitgaanscentrum in Breda na afloop op straat worden aangesproken met de vraag of zij een taxi zoeken, waarna zij bij bevestiging tegen betaling vervoerd worden.

Zo werd een agent in burger, die samen met twee medewerkers van de Inspectie op de Hoge Brug liep, aangesproken door een man die aan hen vragend een taxi aanbood. De opsporingsambtenaren gingen op de vraag van de man in. Hij liep daarop met hen naar zijn auto die op de Adriaan van Bergenstraat stond.

Wet Personenvervoer

De man wilde het drietal voor 20 euro naar Teteringen brengen. Daar is de auto door geunfirmeerde agenten aan de kant gezet, waarna de 40-jarige Bredanaar werd aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 76 de Wet Personenvervoer.

Een 23-jarige Bredanaar werd op soortgelijke wijze eveneens betrapt voor hetzelfde feit. Hij werd op de Kapittelweg aangehouden. Hij werkte samen met een 22-jarige Bredanaar die als passagier in de auto zat. Beide mannen werden aangehouden.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.