politie

Oproep aan taxichauffeurs Bilthoven voor onderzoek dood Els Borst

De politie roept de hulp in van de taxibranche bij het onderzoek naar de dood van voormalig minister Els Borst. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen en doet hierbij een oproep aan taxichauffeurs, die tussen maandag 27 januari 2014 en maandag 10 februari 2014 personen hebben vervoerd van en/of naar de Ruysdaellaan of de nabije omgeving van de Ruysdaellaan te Bilthoven, om zich in verbinding te stellen met het telefoonnummer 0900-8844.

De politie doet de volgende oproep:

GETUIGENOPROEP

Maandagavond 10 februari 2014 is in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven het levenloze lichaam van mevrouw Borst- Eilers aangetroffen.  Uit de onderzoeksresultaten tot nu toe is gebleken dat zij waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Mw. Borst heeft zaterdag 08 februari 2014 in Amsterdam een congres van D’66 bezocht en is aan het eind van de middag, begin van de avond, rond 18.00 uur vanuit Amsterdam met openbaar vervoer naar station Bilthoven gegaan en van daar verder met de auto naar huis.

Bekenden troffen mevrouw Borst-Eilers op maandag 10 februari 2014 levenloos in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan aan.  Hierop is direkt een uitgebreid recherche onderzoek gestart.

De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen en doet hierbij een oproep  aan taxichauffeurs, die tussen maandag 27 januari 2014 en maandag 10 februari 2014 personen hebben vervoerd van en/of naar de Ruysdaellaan of de nabije omgeving van de Ruysdaellaan te Bilthoven, om zich in verbinding te stellen met het telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Oproep aan taxichauffeurs Bilthoven voor onderzoek dood Els Borst”

Taxi Taxibelangen|24.02.14|18:27

Als de overheid slim was geweest en de ILT niet zo huichelachtig, dan waren alle taxi’s in heel Nederland al ruim 10 jaar voorzien van een track en trace systeem. En had de politie nu met 1 druk op de nop kunnen zien of er taxi’s in de omgeving zijn geweest. Maar ja dat kost werkgelegenheid bij de politie en ILT, dus ouderwets speurwerk lekker simpel blijven. Lees mijn brief aan de Vaste Kamercommissie van de Tweede Kamer https://docs.google.com/file/d/0B3YU89__J9d9cUEwR0JzdTVpcWc/edit