inspectie, ILT, auto

Zes snorders aangehouden tijdens controle in Eindhoven

De politie heeft in de nacht van zaterdag 1 maart op zondag 2 maart in Eindhoven zes mannen betrapt op het uitvoeren van taxidiensten zonder in het bezit van een taxivergunning te zijn. De mannen, in de leeftijd tussen 20 en 40 jaar, zijn aangehouden, zo laat de politie weten.

De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het Verkeershandgavingteam en ILT controleerden tussen 22.00 en 6.00 uur in Eindhoven specifiek op het illegaal aanbieden van vervoer tegen betaling.

Bestuurder

De vijf taxi’s trokken de aandacht van politie en ILT toen ze mensen vervoerder vanaf het station in Eindhoven. De bestuurders werden aangehouden. Eén taxi werd door twee mannen gerund, aldus de politie. Ook die zesde man werd gearresteerd.

De mannen hangt een boete van 4.300 euro boven het hoofd als het de eerste keer is dat ze gepakt zijn voor het illegaal aanbieden van taxidiensten. Als ze nog een keer betrapt worden, kan de boete oplopen tot 10.000 euro.

Snorder

Tegen snorders wordt opgetreden, omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Door hen wordt immers geen belasting afgedragen. Passagiers van de illegale taxi’s lopen daarnaast het extra risico dat de auto’s niet verzekerd zijn of in een technisch slechte staat verkeren.

Politie laat weten dat er vaker dergelijke controles op illegaal aangeboden vervoer plaats zullen vinden.

Auteur: Redactie

1 reactie op “Zes snorders aangehouden tijdens controle in Eindhoven”

Taxibelangen Nederland|04.03.14|00:42

Rare argumenten, er wordt opgetreden omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie, omdat ze geen belasting betalen, of omdat ze misschien niet goed verzekerd zijn? Rare argumenten,ze rijden gewoon zonder de verplichte vergunning,het voertuig moet in beslag worden genomen en verbeurt worden verklaard.Dan leren ze het wel af,maar ja dat verstoord dan ook weer het kat en muis spelletjes met de ILT.En dat kost dan weer werkgelegenheid,daarom zijn zij zuinig op de problemen en lossen ze niks op.