politie, arrestatie

Rotterdamse taxichauffeurs onterecht hardhandig aangehouden

Twee Rotterdamse taxichauffeurs zijn vrijdagochtend onterecht door meerdere agenten met getrokken pistool gedwongen uit hun taxi te komen. De mannen werden vervolgens hardhandig geboeid en afgevoerd naar het politiebureau. Het was een vergissing van de politie, zo bleek. Ze hadden helemaal niets gedaan. De chauffeurs zijn flink geschrokken.

Volgens de politie zou een gezochte persoon als passagier in een taxi zijn gestapt. Maar dat bleek niet het geval, bleek bij de actie in het centrum van Rotterdam. De mannen zijn pas op het bureau weer vrijgelaten.

Standaar procedure

Een woordvoerder van de politie meldt dat deze werkwijze ‘standaard procedure’ bij de aanhouding van vuurgevaarlijke verdachten.

“Dat is zeer vervelend voor deze chauffeurs omdat ze er niets mee te maken hadden. We hebben onze excuses aangeboden, we hopen dat ze die accepteren”, zegt hij in het AD.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Rotterdamse taxichauffeurs onterecht hardhandig aangehouden”

Alex Weekhout|22.03.14|16:59

ze maken gelukkig nooit geen fouten ze doen niet anders geef ze is een goede opleiding denk dat het help
een beetje agent WOORD TAXI CHAUFFEUR

Ton van Dalfsen|22.03.14|18:33

Vergissing ? hopen dat ze de excuses aanvaarden ? Hmm Als wij een vergissing maken door even geen kruisje te zetten in je werkboekje ben je een crimineel en krijg je een fikse boete , want een excuus accepteren ze niet.

Andries Pieterson|27.03.14|10:50

Ik dacht eerst dat deze chauffeurs ook geen kruisje hadden gezet

Adel Mohammed|27.03.14|13:04

Sorry? haha, inderdaad ze maken zoveel fouten! onlangs werd ik staande gehouden met getrokken pistolen en om het helemaal mooi te maken, was de agent die voor mij uit de auto sprong zijn koppeling op de R gegooid ipv Park. reed hij achteruit op mijn voorbumper. ik moest mee de cel in. omdat een voorbijganger die zn hond uit liet het niet vertrouwde??? auto diefstal terwijl er geen melding was van eigenaar??? uiteindelijk een vergissing en excuses aangeboden. daar zit je lekker met schade. SORRY?