taxibord, taxi, daklicht

Amsterdamse laad- en losplekken ’s nachts taxistandplaats

Taxichauffeurs in Amsterdam kunnen binnenkort ’s nachts laad- en losplekken in de gemeente gebruiken om klanten op te halen en af te zetten. Naar verwachting worden hiervoor een kleine 125 plekken tussen 20.00 en 06.00 uur beschikbaar gesteld. Amsterdam wil chauffeurs op deze manier tegemoet komen en het tekort aan taxistandplaatsen beperken. Dat heeft de gemeente bevestigd. 

Alle stadsdelen binnen de gemeente hebben recent hun laad- en losplekken in kaart gebracht. Zo’n 250 plekken werden aangeduid. De gemeente gaat nu met de taxibranche om de tafel om te bepalen welke plekken geschikt zijn als nachtelijke taxistandplaats. Want niet op alle laad- en losplekken zal het in de toekomst toegestaan zijn op klanten op te halen of af te zetten, zo benadrukt de gemeente.

Standplaats

De verwachting is dat ongeveer de helft van de 250 plekken in aanmerking komt, zo wordt gesteld. De gemeente hoopt dat de laad- en losplekken, die momenteel ’s nachts nauwelijks worden gebruikt, vanaf september als nachtelijke taxistandplaats in gebruik genomen kunnen worden.

Auteur: Redactie

5 reacties op “Amsterdamse laad- en losplekken ’s nachts taxistandplaats”

Ton van Dalfsen|26.06.14|15:12

Dat is mooi , kunnen ze ook meteen buiten amsterdam blijven, ze krijgen nu plek zat. Wij mogen niet in Amsterdam oppikken door hun TTO, zij dan ook niet buiten Amsterdam. Dat is het kromme van de hele taxiwet. gewoon weer reguleren zodat elke taxi in zijn eigen gemeente beschermd is. Sorry maar moest het even kwijt.

Nico Gerards|27.06.14|16:19

mooi gezegd Ton

Roelof Collewijn|04.07.14|01:30

Het is ook niet eerlijk, maar welke wet binnen de taxibranche is dat nog wel? Maar misschien hebben we dit wel allemaal aan ons zelf te danken?

Ton van Dalfsen|13.07.14|13:34

Afgelopen week ben ik schofterig benaderd door zo’n BOA in Amsterdam. Kreeg in de auto een telefoontje en moest schrijven. Dus ik aan de kant op de laad en losplaatsen bij Barbizon Palace Hotel. Er stond ook helemaal geen auto over die hele lange laad en los plaats. Werd ik even met een grote bek aangesproken door zo’n zogenaamde controleur en zei tegen mij dat ( jullie weten toch dat dit niet mag ) Uh Jullie? , ik kom van buiten de stad dat zie je toch aan mijn daklicht.

Ton van Dalfsen|13.07.14|13:36

Ze dreigde ook meteen als ik niet meteen weg rij de politie zal bellen.