KLM, vliegtuig

KLM laat reizigers met illegale snorderdienst UberPop vervoeren

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM faciliteert de illegale snorderdienst UberPop. Reizigers die tickets kopen voor een city-trip, krijgen 30 euro Uber-tegoed. Dit tegoed kan ook gebruikt worden voor de illegale UberPop-dienst. De luchtvaartmaatschappij zet door deze marketingactie haar reizigers aan om met snorders mee te rijden. Vorige week benadrukte staatssecretaris Mansveld nogmaals in de Tweede Kamer dat UberPop in Nederland niet is toegestaan.

De Koninklijke Luchtvaartmaatschappij weigert in te gaan op het feit dat ze de illegale dienst UberPop promoten. “Het tegoed dat bij een boeking gegeven wordt is inzetbaar voor alle diensten die Uber aanbiedt. Het is aan de klant om te beslissen voor welke dienst het ingezet wordt”, laat KLM-woordvoerder Joost Ruempol weten.

UberPop

Onlangs werden diverse UberPop-chauffeurs in Amsterdam gepakt. Zij kunnen een flinke boete en een strafblad verwachten. Het aanbieden van taxidiensten zonder vergunning is immers een misdrijf. Taxibedrijven moeten van de overheid fors investeren om aan de taxiwetten te kunnen voldoen.

Ook in de Verenigde Staten, waar UberPop ook alle wetten en regels aan haar laars lapt, stuit het bedrijf op steeds meer tegenstand. Meerdere Uber chauffeurs werden in Las Vegas, binnen enkele uren na de lancering, van de weg gehaald. Ook daar is een vergunning nodig om taxidiensten aan te bieden.

Tarieven

In New York gingen onlangs 2.000 Uber-chauffeurs in staking omdat ze steeds verder worden uitgeknepen door Uber. De tarieven worden steeds verder verlaagd, zodat ze na betaling van alle kosten nog minder dan het minimumloon overhouden.

Bart Pals

Lees ook: Strafblad voor UberPop-chauffeurs, ook als Uber boete betaalt

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “KLM laat reizigers met illegale snorderdienst UberPop vervoeren”

Rodney Barten|29.10.14|14:02

Gewoon niet voor Uber(pop) rijden, hebben ze geen bestaansrecht!

Kemal Ozen|29.10.14|15:16

Hoe kan in hemelsnaam zo`n groot en populair bedrijf als KLM met zo`n domme en ondoordachte actie komen. Het gaat ze alleen om geld wat erachter steekt interesseert hun niet !!!!

Jason Nilkova|29.10.14|16:28

Ik denk dat de dagen met boardcomputers blauwe platen Dure vergunningen enzovoorts geteld zijn
Want he! Gelijke monniken gelijke kappen!

Jason Nilkova|29.10.14|16:41

Keek net in de app store, genoeg taximeter apps! Iemand hale spiegelmeter kopen?

Jason Nilkova|29.10.14|16:43

Genoeg taximeter apps dus jongens allemaal meter verkopen

Hudson Taxi|29.10.14|17:00

Nog effe en je kan bij de KLM vliegen met illegale Uber Vloppiloten.

.|29.10.14|17:11

@Robby Barten.

Dat probeer ik de chauffeurs ook al duidelijk te maken, maar de honger he. De veel te dure Mercedessen die ze niet kunnen betalen drijven dat soort gasten in de handen van Uber. Ze komen er wel achter wat Uber werkelijk is. In Amerika worden Uberchauffeurs langzaam wakker.

Ton ter Haar|30.10.14|10:31

Had dat gisteren even voor de zekerheid geverifieerd met de KLM

Is uberpop inbegrepen bij het €30 uber tegoed?

Royal Dutch Airlines ‏@KLM 24h24 hours ago
@taxitijger Hallo Ton, dat gaan we even voor je nakijken en komen zo snel mogelijk bij je terug.

Royal Dutch Airlines ‏@KLM 17h17 hours ago
@taxitijger Hallo Ton, dat is inderdaad inbegrepen. Mocht je verder nog vragen hebben dan horen we dat graag.

Ik heb een vermoeden dat er heel andere dingen spelen, achter de coulissen.

Taxibelangen Nederland|30.10.14|12:46

Uber zelf is niet anders dan Taxiid app of wat taxidirect was, dus Uber is niks nieuws, Uber heeft alleen heel veel geld voor grote reclame campagnes,bieden gratis vervoer aan als dat nodig is.Google is deze luchtbel aan het opblazen en gaat daar straks mee naar de beurs,op zoek naar blindgangers,zoals Nina Brink met World-Online.Er zit zoveel geld achter dat zelfs de ILT en I&M het in hun broek doen en met zijden handenschoenen om deze illegale wantoestanden heendraaien.

Paul Dijkhuizen|30.10.14|13:02

Inderdaad, de vergelijking met World-Online is een prima vergelijking, Uber is niets meer dan een faciliteit, zoiets als de sites waar je nóg goedkoper hotelkamers of vliegtickets kunt boeken, luchtbellen!

.|30.10.14|23:27

Uit betrouwbare bron vernomen dat de opgepakte uberpopchauffeurs helemaal geen boete hebben gekregen, alleen een waarschuwingsbrief.
Wie liegt er Uber of ILenT??
Er moet een reden zijn dat ze ondanks verbod toch doorgaan.

Bart Pals|31.10.14|11:25

@t_x04: We hebben het even nagevraagd. Het OM gaat de boetes binnenkort versturen. Daar gaat altijd een paar weken overheen. Zie: http://www.taxipro.nl/straattaxi/2014/10/31/om-bezig-met-boetes-uberpop-chauffeurs-uber-wordt-ook-aangepakt/

.|31.10.14|13:36

Dank! Inmiddels is het me duidelijk. Uber liegt haar chauffeurs voor. De arrogantie ten top! Was te verwachten.

.|31.10.14|19:27

Taxipro. De originele brief van Uber (met leugens) die aan Uberchauffeurs verstuurd is , is beschikbaar.