boete, bekeuring, politie

Snorder gepakt in Stadskanaal door politie en ILT

Een 46-jarige inwoner van Beerta werd zaterdagnacht aangehouden tijdens een actie van de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport tegen illegale taxi’s in Stadskanaal en Winschoten.

De Beertster werd als zogenoemd snorder betrapt toen hij in Stadskanaal iemand vervoerde van het centrum naar het Pagedal. Hij werd aangehouden.

Taxichauffeur

Bij het verhoor ontkende hij dat hij illegaal als taxi-chauffeur optrad. Volgens de man was hij een privé-chauffeur. De politie en de inspectie zetten de controle op na diverse signalen, onder meer vanuit de legale taxi-branche.

“De acties zullen vaker worden uitgevoerd”, meldt de politie. Tegen snorders wordt proces-verbaal opgemaakt en een dwangsom aangekondigd voor iedere volgende overtreding. Die dwangsom varieert van 10.000 euro tot maximaal 100.000 euro.

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Snorder gepakt in Stadskanaal door politie en ILT”

Marion van Dijk|09.02.15|13:34

joh wat een lef, waren 3 auto,s voor nodig denk ik. Wanneer heeft het ILT lef om dit in de grote steden te doen. Daar zitten meer vissen in de zee dan in een onbeduidend plaatsje in groningen. Bravo ILT knap werk. Nu weer even uitrusten voor het volgende guppie volgende maand. Laat de haaien maar zwemmen die zijn te link.

Ton ter Haar|09.02.15|19:43

Uber geeft middelvinger aan ILT.
ILT geeft middelvinger aan reguliere taxichauffeurs in grote stad.

Bart van den Berg|10.02.15|12:15

De snorders in de wijde omtrek van Stadskanaal zijn gewaarschuwd. Ze waren talrijk en leken onuitroeibaar. De ILT heeft laten zien dat de dichtstbevolkte streek van Nederland binnenkort weer kan rekenen op -alleen legaal- taxivervoer. De inspecteurs hebben overuren geschreven, kilometers gedeclareerd, en waarschijnlijk een hotelovernachting moeten doorstaan. De Randstad was even bevrijd uit de ILT klem. Morgen weer een dag. Ik laat mijn snor staan en scheer hem af als de ILT weer in de buurt is.

Hans de Koning|11.02.15|01:52

1 down honderdmiljoenmiljard to go

Pierre van Aert|16.02.15|15:37

Toch ook echt een gemiste kans voor de ILT en de politie tijdens de carnaval. Hier in Breda hadden ze zo een 10 tal snorders op kunnen pakken.
Op een gegeven moment stonden er zelfs zoveel snorders midden op de weg, dat de doorgaande weg geblokkeerd was.