UberPop, auto, chauffeur, sticker, protest

Taxichauffeurs beplakken auto’s UberPop met stickers (video)

De protestacties van taxichauffeurs tegen illegale UberPop-snorders zijn weer een stapje verder gegaan. In Rotterdam zijn diverse auto’s van UberPoppers beplakt met anti-UberPop-stickers. Dat veroorzaakt geen schade, maar de chauffeur is wel even bezig om alles te verwijderen.

Twee van de acties zijn gefilmd door een chauffeur. Hierin is te zien dat een taxichauffeur de snorder aanspreekt op zijn gedrag. Hij benadrukt nogmaals dat het illegaal is om voor UberPop te rijden zonder taxivergunning. Bovendien wordt de snorder gewaarschuwd vooral niet door te gaan met zijn illegale praktijken.

Protesten

De protesten tegen UberPop lijken hiermee in een nieuwe fase te zijn beland. Eerst werd er nog vreedzaam gedemonstreerd tegen UberPop. Daarna werden de snorders in diverse grote steden klemgezet en overgedragen aan de politie.  Nu worden de auto’s van de illegale chauffeurs aangepakt.

Ondertussen heeft de overheid nog altijd geen effectieve resultaten geboekt in de aanpak tegen de illegale snorderdienst. Hoewel de overheid blijft verkondigen dat de dienst illegaal is, worden er slechts sporadisch UberPop-chauffeurs beboet.

Bekijk de video:

En nog een video van een betrapte UberPop-chauffeur:

Een andere auto die is bestickerd:

UberPop, sticker, auto, snorder, protest, chauffeur

Auteur: Bart Pals

24 reacties op “Taxichauffeurs beplakken auto’s UberPop met stickers (video)”

Adil Butt|03.03.15|17:30
Rodney Barten|03.03.15|18:13

Auto’s bestickeren, klemrijden en uitlaten vol spuiten met purschuim…ik denk niet dat dat de oplossing is. Ik denk dat het beter is om meerdere malen een protest actie te houden op het Malieveld of Binnenhof, of dat we proberen een publieksvriendelijke actie te gaan ondernemen. Onze branche heeft al een slechte naam in de opinie en dit gaat zeker niet meewerken.

Moh Kajouane|03.03.15|18:59

Dit zijn echt zielige taxichauffeurs. Dreigen dat ze volgende keer andere maatregelen zullen nemen.
Zo bevestig je meteen het negatieve beeld van onze branche. Kennelijk is er vraag naar uberpop chauffeurs en dat kan ik gezien de acties van deze taxichauffeurs goed begrijpen. Bij zulke losers zou ik dus nooit instappen. Met dit soort acties jaag je alleen maar klanten weg van de taxi.

Taxi Nul Vier Vijf|03.03.15|21:52

Ik denk zelf dat je meer bereikt door alles plat te leggen. Ik denk je hier meer een statement mee zet, zo van “tot hier en niet verder!” Hiermee pak je ook meerdere vliegen in één klap. Mansveld, BCT, WP2000, het dereguleren en alle verkapte vormen van vervoer tegen betaling. Wat betreft Über, als niemand van het legale gedeelte met Über zaken doet, dan is er ook geen Über meer. Toch? Met een vliegenmepper vang je één vlieg, met een pot stroop een heleboel!

Adil Butt|03.03.15|22:10

Rodney Barten! Ga jij wel komen als wij samen protest actie gaan doen.of net als laaste keer ga je niet komen en Waren wij allen in denhaag.zonder deze mensen die allen maar reactie kunnen achter laten op taxipro veder kunnen ze ook niks.heel raar is dat he altijd zo geweest allen maar hier en daar praten maar zelf niks doen.jood se spreek woord jij heb handen om te werken en jij heb handen om te laten werken.ik denk dat jullie voor twee de optie kiezen!!want dan hoef je allen maar praten

Rodney Barten|03.03.15|23:14

@ Adil: Ik was wel op het Malieveld, samen met mijn collega. Dus als je weer wil protesteren kom ik ook weer! Ik rij geen straattaxi in de grote stad, maar ik ben wel solidair aan jou en onze collega’s. Ik ben het alleen op het punt van autobestickering, klemrijden en uitlaten vol spuiten met purschuim niet eens.

Adil Butt|04.03.15|00:50

Rodney bedankt voor steun en respect.en ben blij dat je ook gaat komen en wij gaan zeker doen wat jij in hoofd heb.en deze kleine stapjes hadden wij nodig om veder aan werk te gaan.

Najib Elasrouti|04.03.15|06:16

Moh Kajoune door jou soort en generatie taxichauffeurtjes is de hele taxi branche kapot gemaakt. En als jou collega’s in Rotterdam actie ondernemen om aandacht te krijgen voor deze zaak die iedere taxi ondernemer aan gaat hoor jij dat te steunen. die zogenaamde vraag naar uberpoep chauffeurs komt ook door dat jullie het goed verpest hebben in de loop de jaren. Laat DIRECT maar weten waar je voor staat. GEEN WOORDEN MAAR DADEN.

Najib Elasrouti|04.03.15|06:52

Pffff negatieve beeld dat is al 15 jaar zo en dat komt nooit meer goed. Zolang deze hypocrieten op de taxi zitten die hun collega’s uit maken voor losers zal dat ook niet veranderen. vraag dat maar aan de oude generatie taxichauffeurs onder andere van TCA RTC St-Job en de vrije rijders. acties van vroeger (voor 2000) waren even wat anders toen werden geen stikkers geplakt maar auto’s op hun kant gezet. Dat deden ze om te zorgen dat losers GEEN taxi ondernemers konden worden.(WP 2000).

Moh Kajouane|04.03.15|10:49

Wordt volwassen Najib. Denk je nou echt dat met zulke acties iets bereikt kan worden.
Hierdoor komt de branche alleen maar negatiever in het nieuws en werk je mee aan gratis reclame voor Uber. Wij zouden ook als branche op een andere manier actie kunnen voeren. Waar hebben de acties in 2000 naar toe geleid. Ik geloof dat de markt toch is vrijgegeven. Als jij denkt dat dreigen en intimideren van mensen gaat helpen bij het bestrijden van uber dan wens ik je veel succes.

Johan Zevenbergen|04.03.15|11:10

Ehhhhh werkloos, uitkering, dure auto, dure telefoon, snorren, geen sociale bijdrage, belasting enz weten dat het strafbaar is, wat een mentaliteit en dat vind Nederland normaal?
En willen jullie taxi chauffeurs deze gasten welkom heten als ze een taxi diploma gaan halen.
Rot toch gauw op.
Moeten ze in Afghanistan is proberen.
En de klanten/gebruikers van die app. de helft van hun salaris, doen ze bij jullie ook toch?

Regering Is dat innovatie?????nou ik noem het verloedering.
Schaam jullie.

Rik de Swart|04.03.15|13:58

De markt is verziekt door al die geweldige chauffeurs die met z,n allen op één vergunning kunnen rijden zonder dat ze in dienst zijn. Daardoor is het aanbod veel groter dan de vraag, en ja…dan krijg je problemen als het evenwicht zoek is. En als je dan zo,n geweldige politiek hebt, dan gaat het van kwaad tot erger. Uber heeft inmiddels bijna een monopoly, dus we zijn weer terug bij af zoals van voor Wp2000. De macht ligt dan bij de kapitalisten,en de werkende man wordt verder uitgeknepen

Petrus PK Kerstens|04.03.15|14:28

Ik denk dat in heel veel gevallen de snorders van vroeger nu de eigen rijders van tegenwoordig zijn. Gezellig met z’n allen op één vergunning onder één VOF constructie. Nauwelijks in staat één zin in fatsoenlijk Nederlands te typen, laat staan een eigen boekhouding te voeren.

Najib Elasrouti|05.03.15|00:42

Volwassen!! je hoeft het niet eens te zijn met hun soort acties maar jij begrijpt toch wel dat je iets moet doen. Verzin ook iets waar je echt aandacht mee krijgt. want alleen praten op deze manier heeft geen zin. EENHEID is wel zo belangrijk. uberpop is gewoon het einde van elke taxi onderneming. Er rijden al honderden al maanden rond ze hebben maling aan ons allemaal.

Hans de Koning|05.03.15|08:50

Ik ben het helemaal eens met deze ‘geweldloze’ akties, maar laten we niet vergeten wat de klant in de armen van uberpop drijft: het zijn de korte rittenweigeraars, de asorijders, de slecht/geen-nederlands-sprekers, de vrouwenbetasters, de hondenweigeraars, en de woekerprijzen rekenaars. Het is naief te denken dat de consument alleen maar kiest voor het goedkoopste alternatief. We zullen met z’n allen moeten werken aan een beter imago. Dat is misschien te laat maar werkt beter dan sticker of pur!

Paul Van de Wyngaert|05.03.15|10:09

Ik ben zelf ook taxichauffeur en heb totaal geen begrip voor uberpop, doch kan de klant wel begrijpen. Zij kijken naar hun portemonnee. Misschien is het eens tijd dat wij als taximaatschappij onze kostprijscalculatie eens hertbekijken en inspelen op de crisis; Kosten verdelen over veel km is voordeliger dan over weinig km en zo kan men ook aan voldoende winst geraken. Nadeel is dat men meer uren moet doen voor de commissie van het personeel.

Johan Zevenbergen|05.03.15|11:03

Mooi dat we het er het er over eens zijn dat de basis van de problemen in de taximarkt zelf liggen,zo ook de mentaliteit van snorders.
massaal word nm ook de de wet om zeilt met listige constructie,s van verleende vergunningen en zgn procuratie houders,
Maar ook gemeentes, provincie,s, en de regeringen dragen bij aan de verloedering, met allerlei gesubsidieerde projecten.
Als er voldoende bezettingsgraad is, daalt nm de prijs, en stijgt de service en verbeterd de onderlinge verstand houding.

Andries Pieterson|05.03.15|11:19

Alle pijlen zijn nu gericht op uberpop, maar wat te denken van een organisatie als de ANWB die ook goedkoop taxivervoer laat verrichten door vrijwilligers.

Johan Zevenbergen|05.03.15|13:43

@andries
Dit bedoelde ik dus oa. met verloedering van gemeentes, provincie,s en het rijk.
Zgn vrijwilligers, 0,30 km x het aantal passagiers.
Dat is meer als de gemiddelde taxi rit naar de luchthaven opbrengt per km.
En de centrale word gesubsidieerd door de gemeentes.
En de reclame is gratis.
Kortom de markt is ziek en verziekt, dus ja de taxi wet moet worden herzien, en dan ook worden nageleefd en gehandhaaft,
Maar zeer zeker ook alles er om heen te beginnen bij de snorders,

Vliegveldvervoer.NU|05.03.15|15:47

Voor iedereen die niet begrijpt waarom taxichauffeurs dat doen;
pure frustratie, omdat in een al moeilijke markt een bedrijf als Uber (met een miljardeninjectie van Google) gewoon de wet aan zijn laars lapt en een illegale dienst in Nederland opstart.
Als een taxichauffeur bij een controle blijkt iets niet in orde te hebben, wordt er meteen een forse boete uitgeschreven. Als je 200 euro verdiend en 1000euro boete krijgt is dit heel erg vervelend.
Uber had de goede volgorde moeten toepassen:

Vliegveldvervoer.NU|05.03.15|15:49

Dus eerst moeten lobbyen in Den Haag om zijn particulieren-dienst UberPOP op de markt te mogen brengen als legale dienst en niet als criminele zetbaas eerst een paar naïeve chauffeurs voor zijn karretje te spannen om de hete kastanjes uit het vuur te halen.
Nu laten ze gewoon zien dat ze geen respect hebben voor het Nederlandse rechtssysteem.
en daarnaast; wat gaat er gebeuren als deze dienst echt populair wordt? Prijzen zullen stijgen, chauffeurs zullen nog meer moeten afstaan enzovoort

Rik de Swart|05.03.15|17:25

Helemaal mee eens Vliegveld

Johan Zevenbergen|06.03.15|11:21

Uber Plof pop.

Marion van Dijk|18.03.15|15:51

IN Duitsland is vanaf vandaag uberpop en uber verboden op een straffe van 250 duizend euro per overtreding. Dat zijn boetes mevrouw Mansfeld. Waarom kan dat hier niet?