Uber, directeur, Niek van Leeuwen, advocaat, rechtszaak, rechter, rechtszaal, snorder

UberPop-chauffeurs op 17 april voor de rechter in Amsterdam

De UberPop-chauffeurs die vorig jaar zijn gepakt in Amsterdam moeten op 17 april voor de rechter verschijnen. Dat laat het Openbaar Ministerie in Amsterdam desgevraagd weten. “Drie chauffeurs hebben zich verzet tegen de strafbeschikking en zullen gedagvaard worden voor een zitting op 17 april bij de politierechter”, zegt OM-woordvoerder Franklin Wattimena. Als de rechter ze veroordeelt voor het verrichten van illegaal taxivervoer krijgen de chauffeurs een boete en een strafblad. Snorren is een misdrijf.

In oktober 2014 zijn vier chauffeurs aangehouden in een gezamenlijke actie van ILT en politie. De chauffeur die geen verzet heeft aangetekend zal ook worden gedagvaard. Hij heeft niet betaald.

Gedagvaard

Verder is op 17 december een UberPop-chauffeur beboet. “Hij heeft verzet aangetekend tegen de boete en zal waarschijnlijk worden gedagvaard voor een zitting”, meldt Wattimena.

“De vier chauffeurs die in het weekend van 14 op 15 februari en de vier die in het weekend van 28 februari en 1 maart zijn aangehouden zullen naar verwachting ook een boete opgelegd krijgen van 1.500 euro.  Hun processen verbaal zijn nog niet ontvangen bij ons.”

Bestickeren

Overigens zijn de Amsterdamse taxichauffeurs inmiddels ook begonnen met het bestickeren van de UberPop-auto’s. Ze worden hierbij geholpen door hun Rotterdamse collega’s, die al wat meer van deze acties gevoerd hebben.

In tegenstelling tot steden als Rotterdam en Utrecht, waar eerder soortgelijke acties plaatsvonden, werd de politie er in Amsterdam niet bij gehaald. Dat komt omdat in Rotterdam de snorders worden beboet, maar in Amsterdam werkt de politie niet mee. De chauffeurs willen met de acties bereiken dat de politie alsnog streng optreedt tegen de illegale snorders.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “UberPop-chauffeurs op 17 april voor de rechter in Amsterdam”

Johan Zevenbergen|11.03.15|17:18

Dat word aan het zuurstof, denk niet dat de taxibranche namelijk z,n lange adem heeft.

Hans de Koning|12.03.15|02:25

17 april roadtrip naar Amsterdam. Leuk. *agenda pakt*

Paul Dijkhuizen|12.03.15|14:30

De politie in Amsterdam werkt niet mee? Onbegrijpelijk, ofwel ze doen hun werk dus niet goed, ofwel er wordt van bovenaf druk uitgeoefend. Er ligt toch duidelijk een gerechtelijke uitspraak, voor de handhaving hebben we in Nederland de politie, als de handhavers niet willen handhaven, waar gaan we dan heen?

Tjerk Vinckx|12.03.15|19:03

Uberpop gaat mij ook veel te ver, maar we worden al jaren geteisterd door Bijlmer snorders, Leidesplein ronselaars en niet te vergeten de Schiphol taxifluisteraars.
Daar heb ik nog nooit een ILT tegen zien optreden, maar wel elke dag bij vertrek op Schiphol staan, controle op de reguliere taxichauffeurs.
AMBTELIJKE LAFBEKKEN !!!!!!!!

Marco Mens|13.03.15|00:02

Zeker vreemd verhaal in Amsterdam de politie die niet wil handhaven.. Hoe zit het dan met de TTO verplichting Gemeente Amsterdam.Heb hier nog een mooie drieluikfolder “Nieuwe taxiregels Amsterdam” liggen, gevolgd door een keurige brief DIVV/UIT/2013008106 d.d. 16 jan. 2013, en als klap op de vuurpijl DIVV/UIT/2013010088 d.d. 23 mei 2013. Of verschuilt de gemeente Amsterdam zich achter de regels voor de bel- en contractmarkt? Tenslotte is een Uberpop chauffeur een gebelde snorder…

Duco Douwstra|14.03.15|01:51

We willen dat Uberpop stopt en dat willen we netjes regelen.We smeken de overheid om de wet te handhaven en tegen illegale Uberpop op te treden. Maar dat doen ze niet, ze verdedigen ze zelfs.Tegen de dappere chauffeurs waar ik persoonlijk trots op ben, die geen andere oplossing meer zien dan uit onmacht steeds harder op te treden tegen deze oneerlijke praktijken,Uber mag alles taxi’s niks, de omgekeerde Wereld. https://docs.google.com/document/d/12ieJemkJPRUbJwlNAe30caCFPbAa6eKD4hAPnN0EXcs/edit

Duco Douwstra|14.03.15|15:08

Hoeveel zou het Uber gekost hebben, om bescherming van de politie te krijgen, bij het lastig vallen van Uberpop chauffeurs. Vorige week donderdagavond neemt een taxichauffeurs in Amsterdam, foto’s van een Uberpop auto met chauffeur. De popper was niet bang en begon uitdagend ook foto’s te maken van taxi’s. De echte taxichauffeur ging met de foto’s netjes naar het politiebureau, om aangifte tegen de Uberopper te doen.Maar daar werd hij gearresteerd omdat de Uberpopper zich bedreigt had gevoeld

Duco Douwstra|14.03.15|15:18

De echte taxichauffeur werd vervolgens zonder enig verhoor of wederhoor om 22u30 in de cel gegooid, maar omdat er geen enkel bewijs bleek te zijn. Moest de politie de chauffeur de volgende dag om 12u30 weer laten gaan.Niet nadat de gefrustreerde agent (Uberpop fan) zijn Kiwa- en de TTO vergunning had ingenomen.En ik maar denken dat de corruptie uitsluitend in de top zat.Fraude met aanbestedingen enz.En toch mogen we ons niet gewonnen geven er zijn ook veel eerlijke en oprechte agenten.

Hans de Koning|15.03.15|14:14

Sinds wanneer neemt de politie vergunningen in? Ik kan fout ingelicht zijn, maar volgens mij dient dit toch echt via ILT te gaan.

Ik kan mij de vooringenomenheid van zo’n agent trouwens wel voorstellen: jarenlang heeft hij niks kunnen/willen/mogen/hoeven doen tegen onbeschofte asociale chauffeurs die de markt verziekt hebben, en nu komen die in het nauw. Niet goed te keuren, wel voor te stellen.