boete, bekeuring, politie

Snorders aangehouden in Breda door politie

Een 30-jarige Bredanaar en een 21-jarige Oosterhoutse zijn die weekend omstreeks 02.30 uur ’s nachts aangehouden wegens overtreding van de wet personenvervoer omdat ze twee agenten in burger tegen betaling vervoer aanboden in hun auto zonder dat aan hen een vergunning voor taxivervoer is verleend.

Twee agenten in burger hielden toezicht  in het horeca concentratiegebied. Zij keken uit naar drugsdealers en snorders.

Taxi

Het duo werd op de Hoge Brug bij de Haven aangesproken door een man die aan hen vroeg of ze een taxi nodig hadden. De dienders stemden daar mee in en liepen met de man naar de Prinsenkade waar de auto stond. Een vrouw zat achter het stuur, die door de man als zijn vriendin werd voorgesteld.

De agenten gaven als eindbestemming Teteringsedijk aan. Daar moesten ze 12 euro afrekenen waarna het illegale taxi duo werd aangehouden.

Risico

“Er wordt tegen snorders opgetreden omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie”, licht de politie toe. “Zij dragen immers geen belasting af. Bovendien lopen de passagiers extra risico dat de gebruikte auto’s niet verzekerd zijn of in slechte technische staat verkeren.”

De actie volgde omdat bij de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport klachten zijn binnen gekomen dat bezoekers van het uitgaanscentrum in Breda na afloop op straat worden aangesproken met de vraag of zij een taxi zoeken, waarna zij bij bevestiging tegen betaling vervoerd worden.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Snorders aangehouden in Breda door politie”

Rodney Barten|30.03.15|11:41

Hopelijk krijgen ze wel een vette boete en blijft het niet bij een waarschuwing!

Johan Zevenbergen|30.03.15|13:21

Wouw,
Wel 1 in een heel wekend,
rij ff en dagje met mij mee.
Kan ik er wel honderd aanwijzen.