TCA, Richard van der Veen, Yeller, lancering, app, directeur, Taxicentrale Amsterdam

TCA laat gebruikers taxi delen via app Yeller

TCA, Richard van der Veen, Yeller, lancering, app, directeur, Taxicentrale Amsterdam

Taxicentrale Amsterdam geeft een nieuwe functie aan de term ‘deeltaxi’. De taxicentrale is een samenwerking begonnen met Yeller. Dat is een nieuwe app waarmee gebruikers een taxirit kunnen delen. Gebruikers geven aan waar  ze zijn en waar ze naartoe willen. Als meerdere mensen op dezelfde tijd naar dezelfde bestemming wil, kan er gechat worden met de ‘match’. En vervolgens de TCA-taxi direct bestellen via de app.

Yeller is een startup. De app is vooralsnog alleen op iPhone beschikbaar en kent zo’n 300 gebruikers. Maar het is de bedoeling dat dit aantal flink toeneemt door de samenwerking met TCA, legt Willem Guensberg van Yeller uit.

Taxi delen

“We zien vooral kansen bij plaatsen waar veel mensen samenkomen. Zoals na een concert in de Ziggo Dome. Dan zijn er veel mensen die dezelfde kant op moeten. Of denk aan NS-stations, Schiphol, festivals of als de nachttrein niet meer rijdt”, vertelt Guensberg. “Taxi’s delen bestaat natuurlijk al honderd jaar. Wij zorgen ervoor dat mensen uit duizenden mogelijkheden de juiste combinatie kunnen vinden.”

TCA is de eerste taxicentrale die een samenwerking aangaat met de startup Yeller. Omdat Yeller inspeelt op de deeleconomie is TCA ervan overtuigd dat de app een nieuwe, veelal jongere doelgroep aanspreekt. Die doelgroep kiest nu vaker voor het openbaar vervoer of de fiets, bijvoorbeeld omdat de taxi nu als ‘te duur’ wordt ervaren.

Ritprijs

“Door een taxi te delen wordt de ritprijs niet alleen een stuk lager, maar het is ook beter voor het milieu en leuker dan alleen reizen. En je kunt vooraf controleren met wie je de taxi gaat delen”, licht Sanne Takman van TCA toe.

Richard van der Veen, directeur TCA: “Yeller biedt ons de kans om in te spelen op markt die in beweging is. En hierbij gaat TCA geen enkel goed en legaal initiatief uit de weg. Met Yeller maken we de taxi voor een nieuw publiek toegankelijk. Want delen brengt iets tot stand, is leuk en sociaal, maar ook beter voor het milieu en je portemonnee.”

TCA boeken

Door ondersteuning te bieden aan deze nieuwe app is TCA zo’n beetje marktleider geworden in het app-aanbod. Mensen die een TCA-taxi willen boeken kunnen dat doen via de eigen TCA-app, eCab, Yeller en volgende maand ook AppAcab.

“Dat is een bewuste keuze”, legt Takman uit. “Iedere app heeft zijn eigen pluspunten. We willen dat zo veel mogelijk mensen een TCA kunnen bestellen, ongeacht de app die ze gebruiken.” Mocht de app in Amsterdam een succes worden, dan hebben de taxicentrales in de andere grote steden ook belangstelling, zo laten de directeuren hiervan weten.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “TCA laat gebruikers taxi delen via app Yeller”

Johan Zevenbergen|02.04.15|11:10

En de rest van Nederland?