www.ikwilvervoer.nl, website, overzicht, vervoer, vrijwilligers

Noordoost-Brabant lanceert website www.ikwilvervoer.nl

Het openbaar vervoer in de buitengebieden wordt steeds verder teruggebracht. De Regiotaxi vult het gat voor een deel in. Maar daarnaast ontstaan ook steeds meer ander initiatieven, zoals buurtbussen en vrijwilligersvervoer. In Noordoost Brabant zijn ze nu voor de bewoners overzichtelijk verzameld op een speciale website.

Diverse gemeenten in Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant lanceren daartoe vrijdag 24 april de website www.ikwilvervoer.nl.

Initiatieven

“Gemeenten zien dat er steeds meer spontane en actieve initiatieven ontstaan binnen de kernen om hun inwoners de mogelijkheid te bieden zich te verplaatsen wanneer zij dat wensen”, meldt het Servicepunt Regiotaxi Noordoost-Brabant, die betrokken is bij dit project.

Nu het openbaar vervoer vooral in de avonduren en weekenden in de kleine dorpskernen zeer sporadisch rijdt, is de Regiotaxi het vangnet hiervoor. Maar dat is niet voldoende om op de juiste manier aan alle vraag te voldoen, vinden de gemeenten.

Gemeenten

De website is op initiatief van de 12 gemeenten (Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel) en de provincie Noord-Brabant ontwikkeld.

De officiële opening vindt 24 april plaats in het gemeentehuis Oss aan de Raadhuislaan 2, waar diverse aanbieders van lokale en regionale vervoersmogelijkheden zich aan voorstellen. De bedoeling van de website is dat reizigers zien hoe en wanneer ze van A naar B kunnen reizen en wat de kosten zijn.

Vrijwilligers

Naast het openbaar vervoer, de fiets en de (deel)auto worden ook de Regiotaxi, vrijwillige hulpdiensten en lokale vrijwilligersinitiatieven getoond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Noordoost-Brabant lanceert website www.ikwilvervoer.nl”

Johan Zevenbergen|13.04.15|15:07

Eerst hebben het rijk de provincie en de gemeente alles weg bezuinigd, en alle jaren bestaande plaatselijke vervoerders de nek omgedraaid met allerlei leugenachtige aanbestedingen en niet kloppende subsidies en regels en vervoersprojecten.
En nu gaat men klagen dat er een weer war aan bedrijven ontstaat wat men weer wil gaan coördineren om duidelijkheid te verschaffen.
Hoe krom kan het zijn?

Johan Zevenbergen|14.04.15|10:35

Overigens staat Uberpop er ook bij, wel zo eerlijk toch.

Noordoost-Brabant lanceert website www.ikwilvervoer.nl | TaxiPro
www.ikwilvervoer.nl, website, overzicht, vervoer, vrijwilligers

Noordoost-Brabant lanceert website www.ikwilvervoer.nl

Het openbaar vervoer in de buitengebieden wordt steeds verder teruggebracht. De Regiotaxi vult het gat voor een deel in. Maar daarnaast ontstaan ook steeds meer ander initiatieven, zoals buurtbussen en vrijwilligersvervoer. In Noordoost Brabant zijn ze nu voor de bewoners overzichtelijk verzameld op een speciale website.

Diverse gemeenten in Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant lanceren daartoe vrijdag 24 april de website www.ikwilvervoer.nl.

Initiatieven

“Gemeenten zien dat er steeds meer spontane en actieve initiatieven ontstaan binnen de kernen om hun inwoners de mogelijkheid te bieden zich te verplaatsen wanneer zij dat wensen”, meldt het Servicepunt Regiotaxi Noordoost-Brabant, die betrokken is bij dit project.

Nu het openbaar vervoer vooral in de avonduren en weekenden in de kleine dorpskernen zeer sporadisch rijdt, is de Regiotaxi het vangnet hiervoor. Maar dat is niet voldoende om op de juiste manier aan alle vraag te voldoen, vinden de gemeenten.

Gemeenten

De website is op initiatief van de 12 gemeenten (Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel) en de provincie Noord-Brabant ontwikkeld.

De officiële opening vindt 24 april plaats in het gemeentehuis Oss aan de Raadhuislaan 2, waar diverse aanbieders van lokale en regionale vervoersmogelijkheden zich aan voorstellen. De bedoeling van de website is dat reizigers zien hoe en wanneer ze van A naar B kunnen reizen en wat de kosten zijn.

Vrijwilligers

Naast het openbaar vervoer, de fiets en de (deel)auto worden ook de Regiotaxi, vrijwillige hulpdiensten en lokale vrijwilligersinitiatieven getoond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Noordoost-Brabant lanceert website www.ikwilvervoer.nl”

Johan Zevenbergen|13.04.15|15:07

Eerst hebben het rijk de provincie en de gemeente alles weg bezuinigd, en alle jaren bestaande plaatselijke vervoerders de nek omgedraaid met allerlei leugenachtige aanbestedingen en niet kloppende subsidies en regels en vervoersprojecten.
En nu gaat men klagen dat er een weer war aan bedrijven ontstaat wat men weer wil gaan coördineren om duidelijkheid te verschaffen.
Hoe krom kan het zijn?

Johan Zevenbergen|14.04.15|10:35

Overigens staat Uberpop er ook bij, wel zo eerlijk toch.