taxibord, daklicht, taxi

Enschede gaat geen extra eisen stellen aan taxichauffeurs

Enschede is niet van plan een aparte taxiverordening in te voeren. De gemeente is tevreden over de lokale taxibedrijven en hun chauffeurs. Er is geen sprake van overlast, extra lokale regels zijn niet nodig. Dat heeft wethouder Hans van Agteren bekendgemaakt.

In zo’n verordening zouden extra eisen gesteld kunnen worden aan chauffeurs. Maar in deze tijd wil de overheid juist de regelgeving beperken, heeft de wethouder toegelicht.

Opstapmarkt

Naast de algemene taxiregels, mogen gemeenten extra eisen stellen aan taxichauffeurs en taxibedrijven die de opstapmarkt bedienen (vooral taxistandplaatsen). Zo kunnen gemeenten de kwaliteit van het taxivervoer verbeteren.

Gemeenten mogen bijvoorbeeld eisen dat taxichauffeurs de straatnamen en routes in de regio kennen en daartoe een examen afleggen. Of dat ze Nederlands en Engels spreken. En dat ze weten wat de toeristische plekken zijn in de regio.

Toelatingsbeleid

Taxi’s in Enschede hoeven dus alleen aan de landelijke regels te voldoen. Wel blijft het huidige toelatingsbeleid van kracht. Van maandag tot en met woensdag hebben taxi´s onbeperkt toegang tot het stadserf mits ze ontheffing hebben.

Van donderdag tot en met zondag moeten ze wegblijven uit het stadserf. Dan staan de taxi´s op het Stationsplein, Hoedemakersplein en Wenninksgaarde. Ook bij grote evenementen zoals binnenkort Memphis Heart ´n Soul mogen taxi´s niet in het stadserf komen, zo meldt Tubantia.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Enschede gaat geen extra eisen stellen aan taxichauffeurs”

Taxi Enschede|21.05.15|02:04

Enerzijds uiteraard goed nieuws voor de (goed lopende) huidige branche, echter is ook in Enschede het een en ander aan verandering op te merken. Wellicht dat het bovenstaande in de toekomst toch toegepast dient te worden.

Gr. E. Carik – http://www.taxi-247.nl