rechtbank, rechter, rechtszaal, uitspraak

Twee jaar cel voor gewapende overval op taxichauffeur

Een 27-jarige man is veroordeeld tot 24 maanden cel waarvan vier voorwaardelijk voor een gewapende overval op een taxichauffeur in Amsterdam. Ook moet hij de taxichauffeur een schadevergoeding van 7500 euro betalen.

De overvaller nam in februari dit jaar een taxi in het centrum van Amsterdam. Hij liet de chauffeur richting Slotervaart rijden. Maar tijdens de rit bedreigde hij de chauffeur met een doorgeladen pistool. Hij wilde geld en een telefoon.

Politieauto

De chauffeur trad echter heel slim op. Hij zag namelijk een politieauto rijden. Om de aandacht te vragen van de agenten reed hij zachtjes tegen de politieauto aan. De chauffeurs stapte meteen uit en rende weg.

De gealarmeerde agenten zagen wat er gebeurde en hielden de 26-jarige overvaller aan. Hij was nog in bezit van het vuurwapen. De man moet nu dus ruim anderhalf jaar brommen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.