politie, arrestatie

Overvaller taxichauffeur gepakt door DNA-match

Rechercheurs van een overvallenteam hebben vorige week een 33-jarige Rotterdammer aangehouden op basis van een DNA-match. De man wordt verdacht van een overval op een taxichauffeur in Hellevoetsluis op zaterdagochtend 13 december 2014.

De taxichauffeur bracht die bewuste zaterdag een man naar een adres aan de Vuurdoorn in Hellevoetsluis. Daar aangekomen bedreigde de passagier de chauffeur met een mes, dwong hem zijn portemonnee af te geven en ging ervandoor.

Vrije voeten

De 33-jarige Rotterdammer was al eerder in beeld bij het onderzoeksteam en werd toen ook al aangehouden. Omdat er onvoldoende aanwijzingen waren om hem langer vast te houden, werd hij op vrije voeten gesteld.

Door het Regionaal Overvallen Team werd het onderzoek voortgezet. Dit leidde tot het vaststellen van een DNA-profiel. Op grond van de resultaten van het DNA-onderzoek werd de man opnieuw aangehouden.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor 14 dagen in bewaring stelde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Overvaller taxichauffeur gepakt door DNA-match”

Petrus PK Kerstens|13.08.15|11:55

Er zijn ook taxichauffeurs die het nooit leren. Wat is het eerste kenmerk van potentiële overvaller ? Dat hij geen geld heeft.
Dus voor alle ritten buiten de stad, eerst ruim vooruit laten betalen ( door het raam ) en dan pas de deur openen.
Klantonvriendelijk ? Ja zeker, maar wat is er belangrijker, de veiligheid van de chauffeur staat altijd voorop.

Monique van Driel|13.08.15|14:48

Nou Petrus .. je durft nogal met taxichauffeurs die het nooit leren. Dus iedere beroving is eigen schuld dikke bult? En wat bedoel je met alle ritten buiten de stad. Dit ging om een simpele kleine rit binnen Hellevoetsluis, met bovendien en zeer ervaren chauffeur. Uiteraard staat de veiligheid van de chauffeurs altijd voorop, helaas lopen er overal mafketels rond, ZELFS buien de grote steden.

Petrus PK Kerstens|13.08.15|15:27

Er staat niet bij, dat het om een korte rit ging. Het was een Rotterdammer die naar Hellevoetsluis wilde.
Daarom is ook een tweede portemonnee met enkel wat klein muntgeld zeker zo handig.

Peter Walgreen|13.08.15|16:32

Ja Petrus,
En dan laat je hem eerst betalen, en daarna instappen waarna hij alsnog een mes op je keel kan zetten, zoals jij het voorstelt slaat nergens op.

Petrus PK Kerstens|13.08.15|23:47

Ik zei al, het eerste kenmerk van een potentiële overvaller is dat hij geen geld bij heeft. Dus daarom eerst laten betalen.
Kan hij niet eerst betalen, dan gaat hij maar lopen. Ook niet trappen in het smoesje dat hij thuis wel geld heeft.

Bert Swinkels|20.08.15|12:33

hallo allemaal
het is duidelijk dat die petrus nooit een stuur van een taxi in de hand heeft gehad
ook die mensen hebben geld bij zich .alleen die betalen en tydens de rit eisen ze het terug
en geloof maar je doet het graag afgeven
ik spreek uit ervaring zelf al meegemaaakt
bert

Floris Ooms|20.08.15|16:42

Ik zou zorgen dat men alleen met pin kan betalen omdat men ook geld terug kan storten op de gebruikte bankrekening van diezelfde pinpas. [2 wegverkeer betalingen] Dus een inschatting maken vooraf v/d ritprijs mee delen a/d klant en dan het bedrag vooraf laten betalen.
Zo verklein je mijns inziens het probleem van de overvallen voor een groot deel. Op alle ruiten een sticker plakken only pin no chash money en een eventuele overvaller weet vooraf dat er geen contanten aanwezig zijn in de taxi.