Uber, UberPop, app, taxi, snorder, chauffeur

Uber-directeur: ’UberPop stond oplossing in de weg’

Het in de lucht houden van de illegale taxidienst UberPop stond vernieuwing van de taxiwet in de weg. Dat stelt Niek van Leeuwen, Benelux-directeur van Uber, in een interview met dagblad NRC. Nu is besloten om in Nederland te stoppen met de omstreden dienst hoopt het bedrijf dat aanpassing van de wet alsnog tot stand komt.

Uber maakte vrijdag bekend te stoppen met de illegale taxidienst UberPop. Eerder werd het van oorsprong Amerikaanse bedrijf al veroordeeld door de rechtbank en ontving het boetes van in totaal 450.000 euro. Tevens is er een inval gedaan bij het kantoor in Amsterdam.

Wet overtreden

Het stelselmatig overtreden van de wet, werkte volgens Van Leeuwen ’niet constructief’. Uber wil een wettelijk kader krijgen voor meerijdiensten en hoopte dat doel te bereiken door middel van UberPop.

De directeur geeft aan de afgelopen tijd steeds aanknopingspunten te hebben gezien dat de omstreden dienst op termijn legaal zou worden. Bijvoorbeeld omdat er politieke wil zou zijn in de Tweede Kamer voor aanpassing van de taxiwet. Inmiddels is hij overtuigd dat dat er niet in zit.

BCT

Het bedrijf geeft aan zich te blijven richten op verandering van de taximarkt. Zo zou een smartphone moeten kunnen dienen als BCT en zou de verplichting om in alle gevallen met blauwe kentekenplaten te rijden, moeten verdwijnen, vindt Uber.

Auteur: Tom van Gurp

4 reacties op “Uber-directeur: ’UberPop stond oplossing in de weg’”

Rodney Barten|25.11.15|12:05

Niek: Een meerijdienst is compleet iets anders als een taxidienst. U liegt en bedriegt…ga is een eerlijke baan zoeken in plaats van uw zakken vullen over de rug van iemand anders! Ze hadden u eens een paar dagen moeten vastzetten, u heeft ten slotte bewust de wp2000 overtreden!

Johan Zevenbergen|25.11.15|12:54

Lijkt mij niet dat als bedrijf of persoon je bewust stelselmatig de wet en regelgeving overtreed, je kan of mag deelnemen aan een onderhandeling over dit onderwerp.
Feitelijk dient een dergelijk bedrijf meteen te worden uit gesloten van deelname aan het vervoersstelsel.

Albert Lasschuit|27.11.15|05:55

Hoezo justitueel Klasse verschil in nederland? Deze windvaan met bankiers mentaliteit, diepe zakken, mag gewoon directeur blijven na bewust de nederlandse wet en regelgeving te hebben overtreden en genegeerd,Google betaald dan wel de boete`s, maar het was zijn bewust gekozen beleid, was hij dan niet als crimineel bezig leiding te geven aan een criminele organisatie, hij zette toch bewust aan tot overtredingen en spoorde die minkukels toch aan tot het overtreden van van de wet!!!

Albert Lasschuit|27.11.15|06:10

wanneer een zzper na vele jaren dat het wel goed ging en hij door zijn oplettendheid vele levens heeft gered, in een drukke stad een aanrijding krijgt s`nachts met een dronken student op een fiets zonderlicht gestoken in donkere kleding terwijl het regent, heeft hij tig getuigen nodig anders is hij het haasje, word veroordeelt, en kan hierdoor fluiten naar zijn V.O.G. met als gevolg te moeten stoppen!
Niek is een Vlerk met arrogantie, het gaat mij meer om Justitie en de wetgevers in den haag